Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

SMS - SBS 6

In de Volkskrant van zaterdag staat een artikel over de recent gepensioneerde professor Maarten van Rossem met als titel: ‘De vreugde van het mopperen’.

Maarten vindt het wel fijn om zich te ergeren laat hij de Volkskrant-journalist weten.

Ik moest aan die woorden denken toen ik zaterdagavond keek naar de voetbalwedstrijd Nederland – IJsland in de voorronde van het WK.
Ging ik vroeger met een verwachtingsvol gemoed voor de tv zitten, sinds bondscoach Van Basten zit ik daar met de moed der wanhoop. Treurig voetbal dat zich onder trainer Van Marwijk aan het voortzetten is. Miserabele tactiek, verkeerde opstelling (b.v. de draver op het middenveld Kuyt als rechtsbuiten), zeer laag baltempo (nogmaals balletje opzij, tja zo kom ik ook aan 70% balbezit), onvoorstelbaar slechte passing zelfs over afstanden van 5 meter.
Twee lichtpunten: de oudgediende Van der Sar en de komende ster Afellay.

Temidden van deze chronische ergernis van 90 minuten de onvoorstelbare hufterigheid van SBS 6 om GEDURENDE de wedstrijd reclameboodschappen uit te zenden om mee te doen aan een infantiele sms-wedstrijd ‘wie de meeste wedstrijden in het Nederlands elftal heeft gespeeld’.
Kost natuurlijk geld om mee te doen en het zou mij niet verbazen als de argeloze sms-er na zijn sms-je ook nog dure berichtjes thuis krijgt van de mediagigant. Koopmanschap op zijn smalst ten koste van de domste mensen van Nederland die denken slim te zijn door ‘Van der Sar’ in te toetsen. Eindelijk iets wat ze weten maar dat komt ze dan ook duur te staan.

De omroepbazen van SBS 6 zullen binnenkort van dit geld van de minima grijnzend gaan tafelen (mét de Fortis-verzekering-mensen) in het peperdure sterrenrestaurant Louis XV in het mondaine Monaco. Zo stel ik mij dat voor…

En zo culmineert mijn ergernis tot de derde macht: het geklungel van Oranje, de onbeschaamdheid van SBS 6 en boos op Van Rossem omdat die geníet van ergernis…

Schrijver: Dagschrijver, 12 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: woede

3.6 met 10 stemmen 826Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ruurd van der Weij
Datum:
13 oktober 2008
Email:
r.a.van.der.weijrug.nl
Jawel, zo stel ik mij dat ook enigszins voor. Overigens verbaasde het mij ook dat Van Rossem nu al met pensioen ging: hij is jonger dan ik ben. Kennelijk een betere onderhandelaar. Maar dat gedoe met sms is te vergelijken met de liftweddenschap: komt de rechterlift eerder dan de linkerlift. Geldklopperij onder het mom van: " Kijk bij ons de voetbalcompetitie." Geld i.p.v. plezier houdt ons voetbal in de greep. Dat is en(verdient) geen vertoning.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)