Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Black Tuesday

Nederlanders zijn er niet gerust op dat Barack Obama zijn eventuele presidentschap overleeft. Mocht woensdag blijken dat hij als winnaar uit de strijd komt, dan achten twee op de drie Nederlanders de kans groot dat de eerste zwarte president van de Verenigde Staten wordt vermoord tijdens zijn vierjarige termijn. Dat bleek zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Leuke vragen kan die man bedenken: denkt u dat Obama zal worden vermoord?

Zelf ben ik er niet gerust op dat John McCain zijn eventuele presidentschap overleeft. Mocht woensdag blijken dat hij als winnaar uit de strijd komt, dan acht ik de kans groot dat de zoveelste blanke president van de Verenigde Staten in het harnas sterft tijdens zijn vierjarige termijn. Hij is per slot van rekening ook geen 71 meer. Had De Hond ook kunnen vragen: houdt u uw hart vast als u naar de leeftijd van McCain kijkt?

Ik ben niet gerust op een overwinning van Barack Obama. Hij mag dan een voorsprong hebben in de peilingen die bijna niet meer in te halen is, als het gaat om de verkiezing van de machtigste man ter wereld vertrouw ik niemand meer. En al helemaal geen Amerikanen. Ze kunnen nog zo hard roepen dat ze op Obama gaan stemmen, als puntje bij paaltje komt schijnen velen er toch moeite mee te hebben dat een zwarte het voor het zeggen krijgt.

Ik ben er niet gerust op als Willem Lust mij dinsdagavond voorhoudt dat Obama met één been in het Witte Huis staat. Dat een kandidaat de meeste stemmen krijgt, zegt niks. Mag ik even het jaar 2000 in herinnering roepen? Eerst zien, dan geloven: pas op uw tellen!
Hoe dan ook wordt het vandaag een zwarte dag in de wereldgeschiedenis.

Schrijver: Quirijn Metz, 4 november 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.4 met 5 stemmen 451Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
6 november 2008
Toch lijkt me dit het juiste moment om het idee 'ras' alleen te gebruiken voor planten, dieren en andere biologische verschijnselen.
Bij mensen leidt 'ras' alleen maar af van iemands werkelijke kwaliteiten of gebreken.
Naam:
lezer
Datum:
5 november 2008
Obama is een kleurling. Daar mag men eender welk etiket op plakken, hij blijft wit en zwart.
En als "zwarte' bewijst hij hoog geschoold en hoog gecultiveerd te zijn, iets wat me opvalt en in zijn voordeel pleit.
En grijs is Mc Cain sowieso al, jawel :)
Naam:
geert kruideren
Datum:
4 november 2008
@lezer: Dat men Obama 'zwart' noemt komt omdat hij niet helemaal 'wit' is.
Je zou hem ook 'grijs' kunnen noemen, maar dat is McCain al.
Naam:
E van Dam
Datum:
4 november 2008
Email:
evertjetelfort.nl
Helaas moet ik het met U eens zijn, dat Obama de eindstreep waarschijnlijk niet haalt.
Uiteindelijk zal de kleur het niet alleen zijn, maar ook zijn ervaring en bekendheid.
Naam:
lezer
Datum:
4 november 2008
Waarom men zegt dat Obama een zwarte man is, hij stamt voor 50% af van een blanke moeder en voor 50% van een zwarte vader. Hij is even zoveel blank als zwart. Een kwestie van een half glas water half vol of half leeg te bestempelen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)