Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bush

Vier jaar geleden zei iemand tegen mij, dat hij hoopte dat Bush zou winnen. Bush zou er namelijk zo'n puinhoop van maken, dat iedereen begreep dat het land flink aangepakt moet worden.

Welnu. We hebben het gezien. De overwinning in Irak blijft uit. Het aantal doden in Afghanistan is elk van die vier jaar gestegen. De verhouding met Rusland is verslechterd. In Georgië wist hij de gemoederen niet tot bedaren te brengen. Nadat Hamas de verkiezingen in de Gazastrook won, werd er niet langer gepraat met de leiders van dat dichtbevolkte niet erkende ministaatje. Het lijkt hem te lukken Iran zo kwaad te maken dat ze een atoombom gaan ontwikkelen.

En dan de kredietcrisis.
De hele wereldeconomie lijkt recht op een recessie af te stevenen. Amerikanen gaan bij bosjes failliet. Velen lopen onverzekerd rond. Wie een hartaanval krijgt, kan maar beter meteen doodgaan, want doorleven is financieel bijna onmogelijk. Dak- en werkloosheid stijgt.

Nee. De tweede periode Bush was geen goed idee. Er is nauwelijks of welicht geen enkel een moment in de Amerikaanse geschiedenis te vinden, waarop de president een moeilijker klus voor de boeg heeft.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 6 november 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

2.5 met 8 stemmen 318Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)