Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De moord op Vogelaar

Ik ben lid van de PvdA dus vraagt iedereen aan me wat ik van het ontslag van Vogelaar vind. Of ik niet vind dat Wouter Bos een dolkstoot in de rug plantte. Of dat haar opvolger te vroeg klaar stond, van die dingen ja.

Ik vind er helemaal niets van! Ik weet niet hoe goed Vogelaar haar werk doet en het enige dat ik weet komt uit tal van roddelcircuits. Het bijzondere van roddelcircuits is, dat die volstrekt veranderen zodra iemand is ontslagen. Iemand wordt ineens veel slechter dan voorheen, of veel beter. Dit is geen moment om een oordeel over Vogelaar te vellen.

Wat ik wel weet is dat er andere schuldigen zijn aan te wijzen. Jord Kelder. Heleen van Rooijen en die journalist van GeenStijl.nl, van wie de beste bijdrage aan de wereld is dat hij op grond van een verbijsterend kort moment van zelfkennis zijn website een naam heeft gegeven.

Vogelaar heeft van deze mensen geen dolkstoot in de rug gekregen. Dat is waar. Jord Kelder heeft haar met een machinegeweer overhoop geschoten en Heleen van Rooijen heeft vervolgens met een bazooka een nekschot gegeven. De man van GeenStijl heeft Vogelaar met scheepsgeschut belachelijk lopen maken. Ze hadden geen enkele inhoudelijke kritiek. Het enige wat Vogelaar in hun ogen fout deed was ofwel niet in korte zinnen praten (u praat te wollig, werd haar na één zin voorgeworpen) of dat ze niets zei nadat ze had aangegeven niet geïnterviewd te willen worden.

Waarschijnlijk heeft Wouter Bos gelijk om Vogelaar te ontslaan. Ik gun hem het voordeel van de twijfel, maar laten we wel wezen. Vogelaar was al morsdood voordat Bos de kans had een dolkstoot in de rug te plaatsen.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 20 november 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

2.6 met 7 stemmen 346Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)