Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kantoortuin

Uitgenodigd door de Mobility manager reden we naar ons nieuwe kantoor. Het pand ligt aan de Dodeweg, die ik eerst niet kon vinden. Al zoekend slingerde ik over de weg toen de kreet van mijn collega me bij de les bracht. Net kon ik een frontale botsing voorkomen met een naderende lijkwagen. Het stuur naar rechts gooiend, reed ik door de berm, waar ik juist een bord kon ontwijken met de aanduidingen Crematorium en Begraafplaats er op. Toen wist ik dat we goed zaten.

De dag ervoor had ik mijn kamer ontruimd in ons vertrouwde oude kantoor. Zeker, het was wat klein en de zolder werd 's zomers te heet – maar je kon er altijd parkeren op het bospad en zelf je koffie zetten. Zuchtend nam ik de foto van mijn dochters van mijn bureau en pakte hem in de verhuisdoos. O nee, dat mag niet, dacht ik, want het nieuwe kantoor heeft flex-plekken. En een flex-plek is volgens de definitie van de Facility manager een kale desk.

Aan de Dodeweg nummer 13 zag ik temidden van rododendrons het nieuwe Village liggen. Over spekgladde marmeren tegels glijdend bereikte ik de kantoortuin. Een groep collega’s stond, alsof het een staande receptie was, midden in de plaza van de tuin. Hier had de binnenhuisarchitect van het ingehuurde Bureau Exempel ‘een leefruimte gecreëerd waar professionals synergetisch kunnen contacten’.

De verhuizing naar de kantoortuin vond een jaar geleden plaats. Maar de nieuwe Business unit manager is niet tevreden. Zij vindt de tuin te druk waardoor de professionals niet toekomen aan de core business. In overleg met de HRM manager, die haar volledig steunt, is zij nu op zoek naar ‘iets intiemers’. Bovendien wil zij, zo zeggen sommige collega’s, graag een eigen kamer. In de lunch knijp ik er tussenuit, de vide door, de Hall uit. Door de lanen van de Village loop ik langs de buurpanden die nog steeds leeg staan vanwege de idioot hoge huurprijzen. Met bonzend hart rijd ik naar ons oude vertrouwde kantoorhuis. Zou het nog vrij zijn? Ik zet de auto stil op het bospad en gluur voorzichtig naar de gevel. Op de plek waar ooit ons logo prijkte, hangt nu een bord waarop in sierlijke letters staat: Bureau Exempel binnenhuisarchitecten.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 28 november 2008


Geplaatst in de categorie: verhuizen

4.1 met 10 stemmen 488Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)