Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Heerlijk weekendje

De sinterklaasdrukte heeft zaterdag tot een recordaantal pinbetalingen geleid. Dat het internationale 'niet-winkeldag' was, deed daar niets aan af. In totaal haalde Pinpiet 8,6 miljoen keer zijn pas door een gleuf en drukte evenzovele keren op 'ja'. De kredietcrisis bestaat helemaal niet, in elk geval niet in Spanje.

Zelf had ik een pinloze zaterdag. Sterker nog, ook op koopzondag bleef mijn pas onaangeroerd. Alle credits. Het gebeurt zelden dat ik een heel weekend niet hoef te pinnen, maar uitgerekend nu kon ik toe met de dertig euro die ik vrijdag had opgenomen.

Uitstel van executie. Nog drie nachtjes slapen, dan staat het heerlijk avondje weer voor de deur. Je kunt er de klok op gelijkzetten dat ik voor vrijdag nog moet pinnen. En niet een keer, nee: ik zal het ritueel een aantal malen over me heen moeten laten komen ("Dan mag u de pas erdoor halen").

Sinterklaas-stress. Een op de vier Nederlanders heeft er last van, las ik ergens, maar ik weet door de stress niet meer waar. Zelf heb ik last van pinstress. Saldo ontoereikend, pas ongeschikt: er is altijd wat.

Ik ben ook weleens mijn pincode vergeten. Wilde ik een treinkaartje uit de automaat halen, kreeg ik op de een of andere manier een totale black-out. Nieuwe code moeten aanvragen en een week niet kunnen pinnen. Heerlijk, ik kan het iedereen aanraden.

Schrijver: Quirijn Metz, 2 december 2008


Geplaatst in de categorie: sinterklaas

2.2 met 5 stemmen 362Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)