Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Paddo's platgelegd

Na de gedroogde paddo ligt per 1 december ook de verse paddo er uit.
Mij maakt het in de praktijk niets uit want ik beperk mijn paddenstoelconsumptie tot een bordje champignonsoep van Knorr.

Het christelijk–sociale kabinet heeft drastisch ingegrepen. In de kamer gesteund door het liberale kamerlid Fred Teeven. Die wees op het grote gevaar voor buitenlandse kinderen dat ze na paddogebruik uit een Amsterdamse hotelkamer willen springen. En Minister Klink pakte de handschoen op: paddoverbod (tegen het advies van zijn eigen Adviesorgaan in; dan moet je wel heel flink zijn). En dat Staatsbosbeheer hierdoor meteen strafwaardig is omdat dat Beheer vele tientallen soorten paddo’s groeikansen biedt: dat probleem moeten gespecialiseerde bosagenten gaan tacklen. Want reken erop dat de minister van Justitie deze wet gaat handhaven!

Hoeveel levens van buitenlandse kinderen heeft ons gezinslievende kabinet door deze maatregel gered? Het zou in potentie ieder kind kunnen zijn dat springt, dus reken maar uit: vele miljoenen…

Fred kan trots wezen op zijn liberale bijdrage en dat is hij ook want zijn uitgebreide hoofd gaat niet voor niets steeds meer op de kop van een paddenstoel lijken.

Zou Fred nog meer virtuele levens kunnen laten redden?

Verbieden van boterhammen met pindakaas (onlangs een peuter in gestikt)?
Verbieden van lucifers (onlangs een meisje door verbrand)?
Verbieden van auto’s (dit jaar 700 mensen door omgekomen)?
Verbieden van alcohol (dit jaar opnieuw duizenden slachtoffers)?
Verbieden van ladders (laatst een glazenwasser van afgeduveld)?
Verbieden van flats (ook dit jaar weer velen van afgesprongen)?
Verbieden van spoorbomen (weer meerderen ten onrechte onder door gegaan)?
Verbieden van politieke partijen (ook dit jaar hebben velen zich doodgeërgerd aan ondeugdelijke wetgeving, spoeddebatten en korte-termijn-handelen)?

Schrijver: Dagschrijver, 7 december 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 12 stemmen 369Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
mening
Datum:
7 december 2008
verbieden van treinen: daar werpen zich ook geregeld mensen onder. Verbieden vqn koorden, daar hangen zich ook mensen mee op. enz. enz.
het loopt de spuigaten uit al dat verbieden. Straks komt een verbod op de arm opheffen als groet, die wordt dan meteen afgehakt. De EU lijkt veel af te kijken van landen waar handen nog afgehakt worden. Mogen we straks nog ademen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)