Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Oneliner

Bij de inaugurale toespraak van Barack Obama heb ik tevergeefs zitten wachten op de bij voorbaat beroemde oneliner. Zin na zin, woord na woord. Hij kwam niet.

Met het bord op schoot had ik mij voor het venster op het Capitool genesteld in de stellige verwachting dat Obama een geweldige vondst had gedaan die de oneliner van John Kennedy (zie http://www.nederlands.nl/nedermap/citaten/citaat/9559.html) nog zou overtreffen.

Ik wist uit de schrijvende pers dat een team van tekstschrijvers Obama ondersteunde bij het schrijven van zijn inaugurale rede.
De 27-jarige tekstschrijver Jon Favreau was als kopman van dat team al weken onafgebroken bezig geweest met de toespraak die het startschot vormt voor het Obama-tijdperk. ‘Het werkt verlammend als je bedenkt wat er op het spel staat’, zo had Favreau tegen de Washington Post gezegd. Dat bleek…

Ik heb de tekst vandaag nog eens doorgelezen en met de inhoud is weinig mis.
Obama gaat toch redelijk dwars in tegen het uiterst zwakke en op onderdelen ronduit misdadige bewind van George Bush in.

Maar mijn eerste teleurstelling gedurende de 4 of 8 jaar van B.O. had ik al ervaren: het gemis van een alle oneliners overbodig makende oneliner.

Schrijver: Dagschrijver, 21 januari 2009


Geplaatst in de categorie: taal

3.6 met 9 stemmen 383Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)