Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Us Camieleke

Verkleed als minister bood Camiel Eurlings dit weekeinde zijn excuses aan voor de files op de Nederlandse wegen. Tijdens de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting (een soort partijbijeenkomst, red.) in Venlo ging hij diep door het stof. De bewindsman deed dat door in Limburgs dialect ten overstaan van een uitzinnige menigte het liedje 'Fileleed' ten gehore te brengen.

'Hei Camiel, ich staon wir in de fiel' (Hee Camiel, ik sta weer in de file, red.) - zo ging het ongeveer. Pin me er niet op vast. Belangwekkend detail: voor de muzikale begeleiding zorgde de Kerkraadse band Ummer d'r Naever (Altijd Erneven, red.) - dat u niet denkt dat-ie zich daar in zijn eentje stond uit te leven. Hij zou niet durven.

Ik had er een lief ding voor over gehad om dat historische optreden met eigen ogen aan te gluren, maar ik stond weer eens vast op de A2. Het is toch van de zotte! Mijn eindbestemming was de Zoepkoel (Zuipkuil, red.), maar die heb ik nooit bereikt. Met dank aan Camiel Eurlings.

De minister bood trouwens niet alleen zijn verontschuldigingen aan, maar permitteerde zich ook nog de volgende oneliner: "Laten we zorgen dat er deze drie dagen geen files voor de tap staan." Typisch Camiel. Nooit te beroerd voor een kwinkslag, een plaagstootje of een gebbetje. En altijd in voor een goudgele jongen. Of twee, of drie, of meer, hahahaha.

Carnaval. Lekker een paar dagen helemaal jezelf zijn, om met Theo Maassen te spreken. Moet kunnen in deze tijden van recessie. Recessie, reces: het lijkt op elkaar. 'Us Camieleke' (Ons Camieltje, red.) neemt de gelegenheid te baat om de kloof tussen politiek en burger te verkleinen. Nu het fileprobleem nog.

Schrijver: Quirijn Metz, 24 februari 2009


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.7 met 7 stemmen 431Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)