Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Criminele hangouderen

Er wordt steeds meer over geklaagd. Burgers bellen de politie en deze doet wat zij kan. Agenten stappen in de surveillance auto en rijden naar de plaats delict. En ja hoor, daar hebben ze weer toegeslagen. De bejaarden. Dit keer in de supermarkt waar ze een voordeelpak luiers achterover drukten. Het verweer van de oudjes dat incontinentie materiaal niet meer te betalen is, wordt in het proces verbaal vastgelegd. Vol taalfouten weliswaar maar daar kunnen de agenten - allen dertiger - niks aan doen. Toen zij op school zaten waren stijl en grammatica namelijk bijzaken. De inhoud daar ging het om. Daar weten de dertigers wel raad mee. Ze rijden graag in een snelle auto die helemaal gevuld is met kekke collega’s die stijl allemaal bijzaak vinden. De criminele bejaarden worden dus zonder pardon op de bon geslingerd.

Ook de hangjongeren zijn het zat. Ze ergerden zich al aan al die 60 plussers die de arbeidsmarkt verstoppen omdat zij de leuke baantjes bezet houden. Maar nu rukken de ouderen op. Bejaardenbendes pikken, hecht georganiseerd als zij zijn, de hangplekken in van de jeugd. Als het op knokken aankomt tussen jeugd en ouderen delven de jonkies steevast het onderspit. De gewiekste grijsaards duiken op uit de bosjes en slaan de jongeren met hun wandelstokken bont en blauw. Eerdere pogingen om hen te verjagen met keiharde popmuziek faalden. De hangouderen antwoordden met Beethoven op volle sterkte waarna het halve dorp hoofdpijn kreeg. In de plaatselijke media verschijnen nu berichten dat jongeren en politie één front zullen vormen tegen de bejaarden. Ze zullen preventief worden opgepakt en teruggestuurd naar het verzorgingshuis. Hun verweer dat zij ook wel eens rustig op een bankje willen zitten, vindt de jeugd belachelijk.
‘In de binnentuin van hun verzorgingsflat staan zat bankjes’, aldus een hangjongere.

Mij wordt de grijze golf ook wel eens te gortig. Gisteren nog kwam ik bij de hondenpoepbak vast te zitten in een rollator file.
Toch pleit ik voor verzoening. Verzoening tussen de dertigers en de ouderen.
Behalve over de ouderen klagen de dertigers steen en been over loopbaanstress. Ze komen door hun werk, clubs en kinderen niet meer toe aan ontspanning, ontwikkeling en seks.
De ouderen vinden de dertigers watjes. Vroeger voedden ze met gemak tien kinderen tegelijk op, zeggen ze, en met seks hebben ze nooit problemen gehad.
‘Nog steeds niet’, roept hun woordvoerder in de media.

Er moet een einde aan komen. Daarom heb ik een brief aan de wethouder geschreven met het volgende voorstel. Pak de overlast bezorgende ouderen op en zet ze af bij de gezinnen van de dertigers. Kunnen ze op de kids passen terwijl papa en mama weer eens ouderwets vrijen.
Rustig op straat en iedereen bevredigd, pardon tevreden.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 17 april 2009


Geplaatst in de categorie: humor

4.5 met 12 stemmen 468Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)