Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Beroemde theaterman

"Gisteren bij Jeroen Kolle geweest”, meldt mijn collega. "Fantastisch was dat. Geweldig gewoon, wat een talent.” Hij kijkt mij doordringend aan. Verwacht nu dat ik instemmend meeleef, of op z’n minst een teken van interesse toon. Ik probeer neutraal te kijken en onderdruk de vraag naar het beroep of de bezigheid van deze man. Misschien heb ik zijn naam verkeerd verstaan. In ieder geval is duidelijk dat ik iets gemist heb. Dat concludeert mijn collega ook. “Ken je ‘m nog niet?”, vraagt hij. “Dan moet je er heen, hij start volgende week zijn theatertour. En de eerste drie dagen is hij bij ons in de buurt. Echt, dit mag je niet missen.”

Aha, het gaat dus om een vorm van theater. Daar geef ik niks om, maar dat weet die collega niet, of hij doet alsof-ie een bord voor z’n kop heeft. “En de hele voorstelling heeft hij geen woord gezegd. Is dat niet knap? Hij was bezig met een ladder, dan weer met ballen. Geweldig gewoon!” De collega kijkt al lang niet meer naar mij. Hij zit weer in het theater. Ziet de hele voorstelling van het talent voor zich. Merkt dan plotseling dat ik al een tijd zwijgend luister. En stopt. Ik grijp m’n kans. “Tja, het klinkt aardig hoor. Maar ik ben niet zo’n fan van theater. Ik ga er nooit heen. Dus helaas, nooit gehoord van deze goeie man”.

”Dan kan wel kloppen hoor”, zegt mijn collega en staart naar een punt achter mij. Hij gaat onverstoorbaar verder. “Dit is z’n tweede show. Ik heb de vorige ook gezien. Die was aardig, maar deze is echt te gek. Hier gaat-ie mee doorbreken dat weet ik zeker. De zaal zat trouwens al redelijk vol”. Plotseling kijkt hij mij weer aan. “Maar je kunt hem wel kennen, want hij deed mee in die reclame, weetjewel?” Hij heeft weer die doordringende blik. Tegenspraak is uitgesloten, dat is duidelijk. Hij vertelt een verhaal over een auto die dwars door een afzetting rijdt. Met de hoofdpersoon, de theaterman, herkenbaar achter het stuur. Ik ken die reclame niet, want ik kijk nooit naar reclames. Maar ook dat weet die collega niet.

Schrijver: Rob Chevallier, 20 april 2009


Geplaatst in de categorie: toneel

1.0 met 1 stemmen 1.061Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)