Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

We houden ons aan de wet

‘We houden ons aan de wet,’ beweerde Theo Holman, directeur van het OV-bureau die speciaal uit Den Haag gekomen was voor een kleine PvdA-bijeenkomst in een achterkamer van Café de Wolthoorn in de binnenstad van Groningen. ‘We hebben ons aan de wet gehouden’.

Dat hielp de boosheid van een winkelier uit de Oosterstraat niet verminderen. Die wilde gewoon niet dat de tram in twee richtingen door de smalle Oosterstraat zou rijden. Dat kost hem zijn broodwinning. Hij vreest de aanleg, maandenlange rotzooi in zijn straat. Voor de aanleg moeten namelijk de riolering en ondergrondse leidingen worden aangepakt, want je kunt niet hebben dat straks bij elk probleem met de riolering of elektriciteits- of waterleiding de tram stil komt te liggen. Daarna komt er elke vier minuten een tram door zijn straat. Laden en lossen wordt daardoor vrijwel onmogelijk (tenzij je binnen acht minuten kunt laden en lossen).

Er was inspraak geweest en vanuit de Oosterstraat was duidelijk aangegeven, dat ze vonden dat de tram slechts in één richting door de straat kon. Eerst was een minderheid tegen, nu 95% van de winkeliers. ‘Er komt straks een besluit en dan kunt u bezwaar maken’, vulde Holman aan.

Ja. Dat kan. Maar als ze zich dan opnieuw aan de wet houden, moet het college slechts een goede reden geven om de tram via twee lijnen door de Oosterstraat te laten rijden. De ondernemers zien de bui al hangen. Bezwaar maken tot in de Raad van State en dan alsnog ongelijk krijgen.

De enige winst is vertraging.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 23 april 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

0.2 met 6 stemmen 269Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)