Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kopje koffie? Of toch maar even niet?

Miljoenen Senseo koffiezetapparaten moeten terug naar de fabriek. Het is de grootste terughaalactie ooit in Nederland en België vertoont. Reden? Door een elektrische storing in de temperatuurmeter in combinatie met een haperend ventiel door kalkafzetting kan dit zó heet worden dat het apparaat kan ontploffen. Ter geruststelling: het is nog maar zestien(!) keer gebeurd. Philips verwacht dat je onder het apparaat gaat kijken om het typenummer en de productiedatum op te snorren. Voor het leukste effect zou het reservoir vol water moeten zitten. Vervolgens word je geacht naar een website te gaan om je gegevens achter te laten. Je krijgt dan een ontkalkingsetje toegestuurd. Tenslotte ontvang je in mei een grote doos waar je de hele handel in opstuurt.
Een kopje koffie zetten zal nooit meer hetzelfde zijn. Het lijkt me voortaan een must om een veiligheidshelm en werkhandschoenen te dragen wegens explosiegevaar. Iemand een kopje koffie aanbieden staat tegenwoordig gelijk aan een halve zelfmoordpoging met rondvliegend plastic als gevolg. Russisch roulette op zijn Hollands.
Mochten we deze fase overleven, dan moeten we het apparaat opsturen om er een nieuwe boiler in te laten zetten. Dit zou twaalf dagen moeten duren. Ziet u het al voor u? Zes miljoen Senseo’s terug naar de fabriek en na twaalf dagen weer klaar voor gebruik in de eigen keuken? Zou het niet maanden gaan duren? Misschien wel langer. En wat als ons geliefd apparaat vermist wordt? Wat als deze toch ongerepareerd terugkomt? (hoe kunnen we dit controleren?). Een kwart van de bevolking wordt in ieder geval voor een periode van twee weken verstoten van het bruine goud. Volgende maand krioelt het van de chagrijnige mensen. Raad eens hoe dat komt? U bent gewaarschuwd.

Schrijver: Harry van der Meulen, 30 april 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 1 stemmen 141Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)