Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

2.0 / 2-0

2.0 is helemaal in. Wie een beetje bij de tijd wil zijn strooit in een gesprek achteloos met de woorden twee punt nul. Je komt het begrip ook tegen in ingewikkelde beleidsnotities: “De bibliotheken zullen verder moeten investeren in kennisnetwerken, het is tijd voor Bibliotheek 2.0. Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft zelfs een speciale site geopend voor Overheid 2.0

Iemand vond 2.0 uit toen het internet zichzelf opnieuw uitvond. Hippe dingen zoals Hyves, Facebook, Wikipedia en Twitter: allemaal samengevat onder Web 2.0. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zegt de ene werknemer tegen de andere: “Volgende maand gaan al onze functies anders heten, dat noemen ze het project Ambtenaar 2.0” Of twee oude vrienden die elkaar weer ontmoeten: “Nee joh, ik heb een nieuwe vriendin. Ik ben al een paar jaar weg bij Monica. Die nieuwe heet toevallig net zo. Dus Monica 2.0”

En Europa 2.0 kan dat ook? Je zou het bijna zeggen nu Nederland de boel behoorlijk overhoop gegooid heeft. Met ons stemgedrag hebben we het zelfs zo bont gemaakt dat de dames en heren in Brussel geschrokken zijn. Nederland moet een boete krijgen omdat we de uitslagen te vroeg bekend gemaakt hebben. Maar Nederland spreekt liever van een voorlopige uitslag, een soort tussenstand.

Typische angsthazen reactie van de heren uit Brussel. Die voelen het knagen aan hun stoelpoten. Misschien is dat kleine Nederland wel een trendsetter. Dat zou nog wel eens heel vervelende gevolgen kunnen krijgen voor de machtsblokken in Brussel. Zit wat in, want na het keiharde Nee van vorig jaar, deelt Nederland opnieuw een tikje uit.
Nederland-Europa: voorlopige tussenstand 2-0.

Schrijver: Rob Chevallier, 8 juni 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 11 stemmen 1.151Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)