Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Toiletjuffrouwen in Groningen

Het Groninger politiecorps is alert en het heeft daarom niet geschroomd een toiletjuffrouw van een horecazaak aan de Grote Markt aan te houden op verdenking van diefstal. Volgens de werkgever van de 41-jarige vrouw eigende zij zich een deel van het toiletgeld toe. Ze viel door de mand toen zaterdagochtend haar omzet opnieuw beneden peil was. Het ontbrekende bedrag bleek in de tas van de vrouw te zitten, die bij de politie bekende het geld meegenomen te hebben.

De meeste bezoekers van de zaak aan de Grote Markt dachten het geld ter beschikking te hebben gesteld aan de toiletdame persoonlijk.
Als je bij een ober een biertje bestelt, is het logisch dat de ober in dienst is bij het bedrijf en dat hij het geld zal moeten overhandigen aan zijn baas, die hem betaalt voor bewezen diensten.

Bij een toiletjuffrouw ligt dat anders. Ik heb de dames altijd beschouwd (of ze nu bij V&D zetelden of bij de Hema of op het NS-station of waar dan maar ook) als zelfstandige ondernemers, aan wie het plasgeld eerlijk toekwam.
Wat mij betreft gaan alle Groninger bezoekers van dit etablissement aan de Grote Markt aangeven bij de politie dat zij het bedragje eerlijk hadden bestemd voor mevrouw zelf - háár geld dus - en niet voor haar werkgever. (Met deze info zal discreet worden omgegaan: dat spreekt vanzelf).

Ik denk dat deze mevrouw aan het langste eind kan trekken als zij de gewiekste advocaat Mr. De Haan van het gelijknamige Groninger kantoor weet aan te trekken om haar bij te staan in deze zaak. De Haan was van oudsher gewend voor de zwaksten op te komen en dat lijkt mij in deze de toiletjuffrouw en niet de uitbater. In uitzonderlijke gevallen wil hij nog wel eens inspringen en dit lijkt mij zo’n geval waar heel Nederland een mening over heeft, hoewel Peter R. er nog geen uitzending aan gewijd heeft.

In Groningen lijkt de toiletjuf dit jaar op een bedreigde menssoort, want dateert niet van begin april het bericht dat daar een toiletjuffrouw is overvallen? De vrouw werkte bij de toiletten op het Centraal Station. Ze werd onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen geld af te geven. Een onbekende man vroeg haar eerst of ze geld kon wisselen, maar liet plotseling een wapen zien. De man is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Pecunia non olet maar beide zaken vind ik stinken!

Schrijver: Dagschrijver, 23 juni 2009


Geplaatst in de categorie: geld

4.6 met 10 stemmen 335Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)