Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wachten op het Grote Geld

Handenwrijvend, nagelbijtend en tenslotte tenenkrommend zaten ze deze week voor de televisie. De dames en heren van het Grote Geld. Een nieuw object dook op vanuit Engeland, of, om precies te zijn, Schotland, maar dat maakt niet veel uit. Andy Murray is een object dat nu al miljoenen mensen aan zich bindt en dat telt. Want als deze man Wimbledon ooit wint, wacht hem een gouden toekomst. Zelf zit-ie dan gebeiteld, maar de geldmakers ook.

Die kennen allemaal hun klassieken, die vooral in tennis- en voetballand opduiken. Om te beginnen met Fred Perry en René Lacoste. Beide mannen waren in hun actieve jaren beste tennissers. Perry won als laatste Brit het Wimbledon-toernooi in 1936. Pas een jaar of tien later dook de Man van het Grote Geld op. René Lacoste was toen al wereldberoemd met zijn kledingmerk. Voor Perry maakte een Australische voetballer een zweetbandje en daarna het beroemde Fred Perry shirt. Het grote geld stroomt nu nog steeds binnen.

Dat het tientallen jaren duurde voordat andere zakenmannen en –vrouwen zich op topsporters stortten is een raadsel. Maar ondertussen hebben tenniskampioene Gabriela Sabatini en stervoetballer David Beckham een parfumlijn.
In Nederland is Johan Cruyff een eenzame zakelijke topper met zijn naam op kleren en schoenen. Dat kan beter. Neem nou Richard Krajicek, daar moet toch meer uit te halen zijn dan alleen een lullig speelveldje ergens in een volkswijk. Artistiek dieptepunt, maar ook commercieel hoogtepunt zijn natuurlijk de weerzinwekkende onderbroeken van Björn Borg.

Dus Andy Murray hoeft maar te wachten op de eerste zakenman of vrouw die hem een mega deal aanbiedt voor een onderbroek, shirt, sokken of wat dan ook met zijn naam er op. Die geldwolven en wolvinnen zaten deze week te wachten op de opvolger van Fred Perry, de man die eeuwige roem te wachten staat. Ze kunnen weer een jaar achteroverleunen.

Schrijver: Rob Chevallier, 6 juli 2009


Geplaatst in de categorie: geld

3.3 met 3 stemmen 446Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)