Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De nieuwe K

Terwijl ik dit schrijf, is K2 koortsachtig op zoek naar K3. Toen Kathleen enkele maanden geleden aan Karen en Kristel vertelde dat ze wel heil zag in een leven zonder K3, brak de hel los. Niet in het minst voor het brein achter K3, Gert Verhulst. Maar Gertje zou Gertje niet zijn als hij van de nood geen deugd maakte en zonder dat iemand er om vroeg op VTM op zoek ging naar een nieuwe K.

Even zag het ernaar uit dat het vertrek van Kathleen het einde van K3 zou inluiden, of toch tenminste de afbouw ervan. Niet dat ik bezwaar heb tegen wat georganiseerd kindervermaak op tijd en stond, het zijn die verslavende refreintjes die er te veel aan zijn. Uren zitten ze in mijn hoofd, op momenten dat ik het niet wil. Oya lélé, ik voel me plots weer zo oya lélé. Doe het nog één keer, zo oya lélé. Zing met ons mee. Oya o yeah.
Vergadering of niet, je krijgt het er niet meer uit.

Ik krijg dan angstaanvallen dat ik op een dag met mijn nageslacht in een grote zaal moet zitten meezingen met de grootste hits van K3. Met overal kwelende ouders en spelende kinderen. Geen voorbehoedsmiddel kan daar tegen op. Maar goed, de zoektocht is ingezet, er is geen ontkomen meer aan. De nieuwe K moet multifunctioneel zijn: ze moet kunnen zingen, acteren, omgaan met stress, altijd lachen en het moet Klikken met Karen en Kristel. Maar ze krijgt er wel heel wat voor terug: de eeuwige jeugd.

Je vraagt je soms af hoe Karen en Kristel er keer op keer in slagen de knop in hun hoofd om te draaien. Die twee zijn samen een eind in de zestig, tenzij er camera’s of kinderen in de buurt zijn, dan zijn ze negen. Schizofrenie ten top. Allemaal samen: Schizofrenie, ik voel me plots weer zo schizofrenie. Doe het nog twee keer, zo schizofrenie. Zing met ons mee. Oya o yeah.

Terwijl ik dit schrijf, moet Anne het nieuws aanhoren dat ze niet goed genoeg is om de nieuwe K te worden en zijn Karen en Kristel tranen met tuiten aan het huilen, zoals dat meestal gaat met negenjarigen als ze een vriendinnetje voor altijd zien vertrekken naar een andere school. Een kwartier ervoor zagen we ze nog olijk uit de bol gaan op de tonen van Frans Bauer. Het zal Josje, Madelon en Noa worst wezen, zij gaan naar de grote finale.

Laten we er even van uitgaan dat Noa het haalt, dan krijg je K2N1, een chemische samenstelling, tot het tegendeel bewezen is. Maar Noa gaat het niet halen, niet alleen scheelt er wat aan haar persoonlijkheid, het is ook nog eens een Vlaamse. Terwijl het duidelijk is dat de nieuwe K van Nederlandse makelij moet zijn. Want België wordt te klein voor de kassa achter K3 en met een Nederlands zangeresje erbij is Nederland zó ingepalmd. Een tactiek die we voor ons nationale elftal ook toepassen: we lijven Dick Advocaat in en in 90 minuten ligt Nederland als een uitgetelde hond aan onze Belgische schenen.

Schrijver: Johan De Smet, 4 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: idool

4.7 met 140 stemmen 2.018Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)