Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vandaag geen nieuws

Zou er ooit een dag aanbreken zonder nieuws? Dus… Bong. Philip Freriks in beeld. Hij zegt:
‘Dit is het NOS 8 uur journaal. Vandaag geen nieuws beste kijkers. Het weer: onveranderlijk. Ons volgende bulletin is morgen om 7 uur ’s ochtends. Hopelijk hebben we dan weer nieuws.’

Deze week was eigenlijk zo’n week dat er niet veel nieuws was. Of het zou de ineenstorting van AZ moeten zijn dat zijn sponsor en grote leider in hun neergang lijkt te volgen. Thuis tegen de amateurs van Spakenburg kon het elftal van Koeman zich met de hakken over de sloot plaatsen voor de volgende ronde in de KNVB beker. Zou Ronald al solliciteren bij NEC?

Misschien was het nieuws wel dat Wouter Bos de ledenraad van de PvdA om zijn vinger wond. Ja, de messen waren geslepen. De leden hadden een stapel pittige moties tegen de onzalige AOW plannen van Wouter in hun binnenzak. Maar slimme Wouter begon zijn toespraak met het eren van Vadertje Drees. En weg smolt de ijsberg van verzet.

Ach, het was allemaal niet echt nieuws. Want dat AZ zou instorten… dat het kabinet zou winnen van de PVDA leden… Dat was toch te verwachten?

Was er dan niks? Van het nieuwsfront geen nieuws?
Misschien toch wel. Afgelopen maandagavond. Het was maar een kort item en daarna heb ik er niets meer over gehoord of gelezen. Sacha de Boer zei met bedeesde stem: ‘meer dan 450.000 proefdieren zijn vorig jaar nodeloos gefokt en gedood. Ze waren overbodig want de industrie had al genoeg proefdieren. Of ze bleken het verkeerde geslacht te hebben. Het ging behalve om ratten en muizen ook om katten, honden en apen.’

Als ik in de dierentuin eens goed in de ogen kijk van een chimpansee zie ik niet zo veel verschil. Tussen een chimp en een mens, bedoel ik. Hoe vaak heb ik niet gedacht als mijn hond weer eens een geintje uithaalde: ’t is net een mens.
Ja, duizenden medewezens onnodig gefokt en afgemaakt. Dat is ontstellend groot nieuws.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 30 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: moraal

4.8 met 11 stemmen 309Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)