Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Jaaroverzicht

Ik weet niet of het een goed idee is om een jaaroverzicht te maken. Er was van alles te veel. Te veel kookprogramma’s, te veel sterren op het gezicht van Kimberly, te veel opwarming van de aarde, te veel werklozen, te veel ontsnapte gevangenen, te veel hetze rond de Mexicaanse griep, te veel graden boven nul voor een Elfstedentocht, te veel asielzoekers, te veel CO2-uitstoot, te veel economische crisis, te veel show rond het zoeken van de nieuwe K, te veel Yves Leterme.

Ontvrienden, het woord van het jaar, is dan ook een uiting van al wat te veel was in 2009: te veel virtuele vrienden op te veel sociale netwerksites.

2010 zal anders zijn. Er zal van alles te weinig zijn. Te weinig Belgische medailles, te weinig Dick Advocaat in de buurt van het Belgische nationale elftal, te weinig geld voor de begroting, te weinig priesters, te weinig onderdak voor asielzoekers, te weinig werk, te weinig goede tv-programma’s, te weinig intrest op spaargeld, te weinig gevangenissen, te weinig sneeuw voor een witte kerst, te weinig kans op een nieuwe premier.

Het woord van 2010 wordt een weerspiegeling van al wat te weinig was in 2010: gezond verstand.
En oh ironie, het worden dus twee woorden, ook al stellen ze weinig voor: Yves Leterme.

Schrijver: Johan De Smet, 27 december 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.8 met 52 stemmen 508Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)