Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bloot of dood?

Het zijn moderne tijden. Binnenkort moeten we ons zelfs niet meer uitkleden om naakt gezien te worden. En dat allemaal door simpelweg in een koker te gaan staan op de luchthaven. Met de handen in de lucht. De Belgische luchthavenautoriteiten hebben Regi van Milk Inc al gevraagd of hij niet geïnteresseerd is in een job op de luchthaven, kwestie van de sfeer erin te houden. ‘Ik wil die handjes zien, komaan, iedereen die handen in de lucht.’
Geef toe, we horen het liever op de begane grond van Regi dan op 10 km hoogte van iemand met een Al Qaida-getuigschrift.

Zoals met alles zijn er voor- en tegenstanders van de bodyscan.
De voorstanders vinden van zichzelf dat ze mogen gezien worden en zijn niet vies van wat functioneel bloot op tijd en stond.
De tegenstanders zien er het heil niet van in. De stralen van zo’n scan dringen maar 2 cm door de huid, hun huidplooien zijn wel wat dieper dan dat, dus wat baten kaars en scan, als de uil niet zienen kan?
Wie van de grond wil gaan, zal zichzelf blootgeven, dat is de toekomst en de logica zelve. Zo gaat het er trouwens in de huiselijke kring ook aan toe. En nu het met een doel is - ons aller veiligheid - rijst er protest. Misschien ook omdat het een wildvreemde is die ons zal begluren en zal beslissen of we mogen vliegen of onderworpen worden aan een grondige fouillering.

Terwijl de oplossing veel eenvoudiger is: bevestig aan alle vliegtuigzetels handboeien. Van zodra iedereen op zijn plaats zit: handboeien aan. Dan kan niemand nog naar de cockpit lopen of zijn onderbroek in brand steken. Probleem opgelost. Drinken doen we met een rietje, maar met mate, want naar het toilet lopen is geen optie meer. Niemand die zijn zetel nog hinderlijk achteruit kan zetten. En die slechte vliegtuigmaaltijden behoren voorgoed tot het verleden.
Eat this, Al Qaida.

Schrijver: Johan De Smet, 10 januari 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.7 met 48 stemmen 988Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)