Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gek op Marokkaanse jongens

De media en kranten staan er bol van: Wilders.
Dat ons land zoals vele andere Europese landen een probleem heeft met integratie van moslims, is al lang bekend. Janmaat, Bolkestein, Fortuyn en Hirsi Ali hebben deze zaak al eerder aan de kaak gesteld. Theo van Gogh ook en die kan het helaas niet navertellen. Maar Geert hoeft niet opnieuw met kreten of een film dezelfde riedel af te steken. We hebben nu behoefte aan oplossingen.

Zoals werk voor kansarme jongeren. Werk geeft structuur aan je leven, bezorgt je een inkomen en maakt je vrij. De Marokkaanse jongen die mijn fiets repareert zegt het beeldend: ‘vroeger was ik ook een kutmarokkaantje maar nu heb ik daar geen tijd meer voor.’

Nu staat Geert voor de rechter. Gedaagd vanwege zijn discriminerende uitlatingen tegen de Islam. Onzin? Een politicus moet toch kunnen zeggen wat hij vindt. Maar opgepast, eerder veroordeelde de rechter Filip Dewinter van het toenmalig Vlaams Blok. Door het vonnis was Filip gedwongen om zijn koers te matigen. Maar wat Filip en Geert te berde brengen verdient meer dan juridische steekspelletjes.

De fouten zitten niet in de Koran of de Bijbel, maar in de hoofden van de mensen die ze lezen. Extremisten en andere op macht beluste slechte mensen maken misbruik van religie. Dat is helaas van alle tijden maar is geen reden tot wilde(rs) paniek. Zeker, terrorisme moet fel bestreden worden, door wie ook gepleegd. En het is afschuwelijk dat moslimmeisjes onder het mom van eerwraak worden gestraft voor vermeend ‘overspel’ met een niet moslim. En ja: er zijn te veel criminele jongetjes van Marokkaanse afkomst met veel te korte lontjes. Maar behalve wat in de media verschijnt zijn er ook andere waarheden.

Laat Wilders het niet horen maar eigenlijk ben ik gek op Marokkaanse jongens. Toevallig heb ik wel goede ervaringen met ze. Ze bezorgen mijn kranten keurig op tijd. De snackbar bij mij op de hoek wordt gerund door drie jonge Marokkanen. Tweemaal in de maand koop ik er drie porties patat. ‘Het mag in één zak,’ zeg ik. En dan krijg ik toch een partij warme knapperige patat van ze. Wel voor viereneenhalve portie.
Zou Wilders ook wel eens patat halen?


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 22 januari 2010


Geplaatst in de categorie: religie

4.8 met 6 stemmen 688Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Mariek
Datum:
22 januari 2010
Je hebt helemaal gelijk er zijn zat gewoon aardige en vriendelijke Marokkanen, (allochtonen, nieuwe Nederlanders, noem maar op) dat mag zeker ook wel eens gezegd. En Geert Wilders heeft nu ook wel een patatje verdiend na zijn inzet van gisteren, de inzamelactie voor het door een ramp getroffen Haïti!
Ook hij heeft 'gelukkig' een vriendelijke kant.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)