Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

SCHANDE of eigenlijk much ado about nothing

Het is een SCHANDE, schold Rottenberg door de ether in het programma 'De wereld draait door'.
Wat is een SCHANDE? Verbergt de paus nog meer misdaden? Worden straatjochies opgehitst door buschauffeurs om andere straatjochies te gaan pesten? Is de politie zonder enige aanleiding binnengevallen bij koningin Beatrix? Ging André van Duijn uit jagen en schoten de konijnen terug?

Nee.

Niets van dat al.

Er zijn mensen geweest die tijdens de verkiezingen in Rotterdam samen in een hokje gingen om iemand, mogelijk een ongeletterd iemand, te helpen bij het uitbrengen van een stem. Eén politieke partij die die verkiezingen nipt verloor is gaan klagen. De burgemeester heeft geconstateerd dat er niet veel aan de hand is en bovendien dat de uitslag niet feitelijk anders zou zijn als alle klachten andere stemmen zouden opleveren. Dat laatste wordt zelfs met zoveel woorden door de klagende partij erkend. Wat is dan de schande?

De SCHANDE, en Rottenberg spreekt het uit met zes hoofdletters, is dat ondanks dat er vrijwel niets aan de hand is, de burgemeester Aboutaleb, door zijn zelfverklaarde vriend Rottenberg ook nog laf genoemd, niet direct is gaan hertellen. Waarom? Als er maar enige twijfel is, moet je hertellen.

Nee Felix. Dat staat niet in de wet. Je moet hertellen als er zoveel klachten zijn, dat een andere uitslag tot de mogelijkheden behoort. Dat is niet het geval. Dus is dat hertellen alleen een manier om tegemoet te komen aan de protesterende Pastors. Meer is het niet. Geen schande. Alleen, wat mij betreft, een wat ongelukkige keuze.
Burgemeester Aboutaleb koos ervoor om uit te gaan van de integriteit van zijn mensen, terecht, en niet voor de eerste de beste schreeuw terug te deinzen en onnodige procedures in gang te zetten. Het is geen schande. Het is een keuze.

Ondertussen help je een Pastors op het zadel, een man die vier jaar lang niets anders heeft lopen doen dan mensen onderuit schoppen. Ondertussen zeg je tegen de PvdA Rotterdam dat ze met de partij moeten gaan praten die vier jaar lang heeft lopen roepen, dat de PvdA er niets van bakt en meteen het veld moet ruimen. Ondertussen zet je iemand op een voetstuk die de PvdA heeft lopen verketteren en die nu ineens wel met de PvdA wil praten, omdat hij de verwachte overwinning niet heeft kunnen inboeken.

De stemmen zullen overigens worden herteld.
Much ado about nothing, schreef Shakespeare al.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 11 maart 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

2.4 met 10 stemmen 301Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)