Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Onbetrouwbaar Toyota

De wereld gaat steeds meer op z’n kop staan. Koninginnedag is een zwarte dag geworden. Banken raken failliet. Treinen lopen vast in een sneeuwbuitje. Aardige leraren ontpoppen zich als serial killers. Het bier in België is op. Een premier belazert de kluit en zegt dat hem niets te verwijten valt.

Denk je dat je alles hebt gehad. En dan …worden toyota’s teruggeroepen naar de garage. En of dat nog niet genoeg is slaan ze op hol. Deze week raasde ergens op een highroad in de V.S. een toyota Prius uit zichzelf naar 150 km/u. Zijn bestuurder remde wat hij kon maar het vehikel ging zijn eigen gang.

Onze laatste reddingsboei in de chaotische wereldzee is gezonken.
Toyota is onbetrouwbaar.

Gelukkig rijd ikzelf geen japanner. Buurmannen in mijn straat hebben me jarenlang bewerkt dat ik dat wel zou moeten doen. Bedrijfszeker, zuinig, de beste techniek die er is – de Prius, ach buurman wat een auto! - en prijs-kwaliteit verhouding …het neusje van de zalm, meneer.

Toen ik dan ook even voor de zomer een fransoos kocht, hebben ze me maanden met de nek aangekeken. Wat een sukkel, zag ik ze denken terwijl ze niet het lef hadden me dat recht in mijn gezicht te zeggen.

Hoewel ik veilig in een ooit als storingsgevoelige roestbak bekend staande wagen rondrijd, ben ik toch niet echt blij. Mijn wereldbeeld is aan het wankelen geslagen.

Als nieuwe toyota’s uit zichzelf harder gaan rijden. Als japanners auto’s afleveren met gekke gaspedalen, tja dan…what’s next? Bestaat Sinterklaas toch? Is de paus stiekem pedofiel? Is Trouw misschien wel de slechtste krant van Nederland? Maakt Advocaat de Rode Duivels Europees kampioen?
Zeg me dat het niet waar is.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 12 maart 2010


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.1 met 9 stemmen 336Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)