Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Haarloze benen

Ineens is er weer kleur op straat. De natuur schudt de winter van zich af, maar de mens ook. De veelkleurige shirts van fietsers zijn weer terug. Aan de overkant van de weg, maar ook vlak bij. Terwijl ik rustig fiets van huis naar mijn werk, flitst er weer eentje langs. Ik probeer heel even bij te blijven. Ik ben er niet op gekleed, maar met het lentegevoel ontwaakt ook de fietsende sportman in mij.

Ondertussen denk ik aan Fabian Cancellara, die met machtsvertoon en sympathie de concurrentie ver achter zich laat. Sterke spieren, wilskracht, ideale lichaamsbouw voor een sportman. Wel even anders dan de man die mij net ingehaald heeft. Die is nog ouder dan ik en ook wat dikker. Dat geeft moed, ik ga er achteraan. Ik schakel een tandje bij en ga wat verder voorover hangen op m'n stuur. Maar de man rijdt moeiteloos van mij weg. Hij heeft een prachtig shirt aan met felle gele strepen. Als de afstand een paar honderd meter is, glinstert dat shirt nog in de voorjaarszon.

Dan zie ik in de verte een kruising. Het verkeerslicht staat op groen, maar dat zal niet lang meer duren. Inderdaad, de man moet stoppen en ik haal hem makkelijk in. Bewust ga ik niet naast hem staan, ik ken mijn plaats. Ik blijf achter hem en nu pas valt mij op dat hij het haar op zijn benen afgeschoren heeft. Daar moet ik eens over nadenken. Een oude, iets te dikke wielrenner op een snelle fiets, dat kan nog wel vind ik. Dat kan ik zelf zijn, dus daar heb ik vrede mee.

Maar het haar op mijn benen afscheren, op dat idee ben ik nog niet gekomen. Misschien moet ik het toch maar doen. Net zulke glimmende, haarloze en gespierde benen als Cancellara. Misschien maakt dat wel het verschil. Als het licht op groen springt, schiet de man weer bij mij weg. Ik denk dat ik mij net zo voel als de tegenstanders van Cancellara.

Schrijver: Rob Chevallier, 12 april 2010


Geplaatst in de categorie: sport

4.2 met 5 stemmen 1.617Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)