Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

PROSTAAT

“Hallo met Fred.”
“Ja dag, hoe gaat het?”
“Ben je alleen,kun je even rustig praten?”
“Nou, de werkster is bezig.”
“Maar je kunt wel even de deur dicht doen?”
‘Natuurlijk…wacht even….nu kan ze niks meer horen.”
“Ik zit met een probleem dat ik even met je wilde bespreken. Gisteren had jij het tijdens de bijeenkomst over inlegkruisjes.”
Fred is een oude vriend. Zijn donkere, deftige stem klinkt gekweld.
“Ik ga over twee weken met Mia naar Rusland,” zegt hij, “en ik zie er enorm tegenop, want we gaan in een groep en ik moet elk uur plassen, maar als je met een gids door de stad loopt is daar geen gelegenheid voor. Hoe doe jij dat met die inlegkruisjes?"
“Nou, het is heel eenvoudig. Je gaat naar een supermarkt of een drogist en daar is altijd een vak met maandverband en zo. Daar liggen ook die inlegkruisjes. Je hebt ze in verschillende maten en dikten. Ik gebruik altijd vrij dunne en dan neem ik er twee die ik in mijn onderbroek plak. Ik zorg dat ze gedeeltelijk over elkaar vallen zodat er geen open ruimte ontstaat. Ik prepareer altijd een hele zooi onderbroeken tegelijk, dat werkt efficiënter.”
“Hoe doe je dat dan …dat plakken?”
“Nou ik heb mijn piemel naar boven in mijn broek, dan zorg ik dat die inlegkruisjes van af mijn gulp naar boven geplakt zitten. Het is natuurlijk idioot dat ze voor mannen niets handigers hebben. Iedere oudere man heeft last van zijn prostaat. Ik denk dat het een soort taboe is.”
‘Ik snap het nog niet,” zegt Fred, "Mijn piemel hangt altijd naar beneden.”
Ik probeer even hoe dat voelt.
“Nou, misschien kan dat ook,dan moet jij ze anders plakken. Maar ik weet niet zeker of mijn aanpak jou zal helpen. Ik heb last van nadruppelen. Ik weet niet of je op deze manier een hele plas tegenhoudt. Misschien moet je aan incontinentieluiers denken.”
Fred zucht.
“Die zijn veel te dik.”
“Ik zou zeggen: experimenteer eens met die inlegkruisjes. Koop wat verschillende maten en kijk wat je bevalt. Als ik jou was zou ik me trouwens niet zoveel zorgen maken over die gidsen. Er gaan toch veel oudere mensen mee op die tocht van je. Mijn ervaring is dat ze om het uur plaspauze houden.”
We beëindigen het telefoongesprek. Ik kan me Freds gêne heel goed voorstellen. Ik heb gemerkt dat zelfs mijn eigen vriendin niet graag heeft dat ik met haar over dit soort zaken spreek. Je lijdt decorumverlies als je dat taboe doorbreekt.
Een paar dagen later heb ik het erover met een andere vriend. Hij heeft ook prostaatproblemen. Hij heeft gelezen dat er in de zeilerswereld tegenwoordig ballonnetjes te koop zijn die je om je piemel kunt schuiven.
Ik zal Fred bellen.

Schrijver: Jacob Mijlven, 29 mei 2010


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.5 met 2 stemmen 196Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)