Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Spelletjes op gewoon of sterk water

Een ongekamde man zegt dat-ie maandag vier kleerkasten klaar heeft staan. Via AT5, de lokale zender. Met herdershonden die bijten. Hij woont op de Korte Prinsengracht, niet eens langs de route zegt een stem.
Een man met een baardje wel. Hij vertrouwt niet op hekken. Een vrouw in een bloemetjesjurk zegt tot nu voor de boys te zijn geweest. Nu niet meer. Andere bootbewoners hebben meer vertrouwen. Dat komt door Kiki Kip van Voorlichting, die stelt de burger gerust. Zij bezocht alle boten langs de route met de verzekering dat de gemeente pal staat.
Met hekken en blikken agenten.

Bij verlies wordt het een ‘tamme bedoening’ op het Museumplein. Zegt men.
Maar hoe houdbaar is het verliesscenario? Nu iedereen al pilletjes slikt voor de oranje ontlasting? Al weken vol verwachting en dan ineens in doorgaande hitte bekoelen? Die energie lost echt niet zomaar op. Dat is ook de bedoeling niet. Amsterdam is de plaats. Er is al een heer met Bommeltatoeage op zijn piemel feestend gesignaleerd. Om het uiterste in zichzelf boven te halen. “Expressivisme” typisch voor deze tijd zegt de filosoof, het gevoel dat je pas echt bent door er alles uit te halen.

Onze kijkcijfers spreken boekdelen. Nederland-Uruquay was een record. Maar het zijn nog steeds aanloopcijfers, die ook weinig zeggen over ons kijkgedrag! We hielden ons nog in.
Over wat zich in de huiskamers afspeelt druppen de eerste harde data binnen. Dankzij DUNEA: waterwinbedrijf voor westelijk Zuid-Holland.

Tijdens de twee speelhelften is het watergebruik steeds en continu zwaar ondermaats. In de rust blijken wij steeds ongelooflijk te pieken. De eerste drie wedstrijden en de laatste hielden we het ’t langst op. De vierde, tegen Slowakije hadden we er al vroeg vertrouwen in. We begonnen redelijk massaal al ruim voor het laatste fluitsignaal weer door te trekken. Nederland-Brazilië was opzienbarend. Het begon pas 5-10 minuten na afloop te klateren. Waren we te confuus, stupéfait? Durfden we niet op te staan? Geloofden we het niet echt?

Nederland – Uruquay kende daarentegen de natste piek en de hoogste droogstand. Het was tegen rust dan ook ongekend spannend na Maartens misser, de kaakslag op De Zeeuw en de boys zakten weg. Men durft niet te lozen en benut rust voor de natte vlucht.
Ongekend droog hielden we het op het einde met uitloop zelfs tot twee minuten. De angst sloeg toe na de treffer van Álvaro Pereira in de 91e minuut. De angst zat erin na de hand van Suarez tegen Ghana.

Daarnaast lijkt veel regulier seksueel verkeer al weken stil te staan. Afgaande op omgevingssignalen.
Neem buurman Jaap linksboven – ronkt de afgelopen nachten tussen de bloemetjes op het balkon. Hij zegt dat zijn Lisette niet meer te harden was. Bij Didier Drogba van Côte d'Ivoire deed ze het nog met gilletjes af. Eenmaal gewipt kwam Forlan. Ze raakte compleet in trance tijdens de match. Zat te bibberen en als de blonde god de bal raakte ging ze compleet uit de bol. Toen had hij er genoeg van.

Soortgelijke berichten komen van alle kanten.
Ook mijn verkering bleef niet onberoerd. Eerst was Nicolas Anelka superman. Één brok spier, wat een mooie man. Vol adoratie was ze.. Ik wees op vogeltjesgedrag, een achterhaalde fase in onze evolutie. Nee oh nee verliefd zou ze er nooit op worden.

Dat moest kunnen, puur fysieke bewondering.
Toen die gast was weggestuurd werd Maicon de bink. Die Braziliaanse reus met die onmogelijke schuiver vanaf de achterlijn. Sinds dinsdag is het Persie. Vanwege het temperament in zijn ogen.
We verhouden ons tijdelijk per telefoon.
Volgens mij speelt ze een spelletje.


Zie ook: http://www.dunea.nl/rende...State/true/sf/60756/returnPage

Schrijver: Jos Zuijderwijk, 10 juli 2010


Geplaatst in de categorie: sterkte

4.3 met 7 stemmen 430Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)