Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Moeders flirt

Er waait een wind van overspeligheid door de polder. Nog niet zo heel lang geleden bezorgde deze wind slechts mannen het virus. Zij vergaten alles, inclusief echtgenote en kinderen en smeerden ‘m met hun nieuwe, vaak jongere vlam.
Maar de emancipatie heeft hard teruggeslagen. Gestimuleerd door chicklit, sex in the city, girlstalk en trendy magazines is het nu de beurt aan de vrouw. Of zij nu wel of geen moeder is - het dondert niet, ze wil haar vleugels uitslaan. Je hele leven met één vent? Ze moet er niet aan denken. De gelukkige huisvrouw bestaat alleen als je overspel pleegt. Met de buurman, een collega van je werk of je baas – who ever - maar leef je uit. Verken je grenzen.

En waarom, vindt de jonge moeder, zou je het niet met een vrouw doen? Mannen zijn toch allemaal van die onmogelijke wezens.
Hun eigen moeders hebben hen nog wel zo goed opgevoed. Ze werkten hun leven lang voor het welzijn van hun gezin. Alles draait om de kinderen en je man, was bij hen het motto.
Nou dat motto is saai mam. Manlief ruilt me straks in voor een jonger exemplaar dus moet ik ‘m voor wezen.

Schrijfster Jane Austen zei lang geleden al: geen man is het waard om het flirten voor op te geven.
En daar komen veel vrouwen nu achter, zij het rijkelijk aan de late kant. Want wat doe je als moeder van rond de vijfendertig met twee schatten van kinders als je tot het inzicht komt dat je toe bent aan iets of iemand anders? Je neemt gewoon de kinderen mee. Want je wilt toch wel als moderne vrouw met de eeuwige toekomst voor zich het beste van twee werelden: elke avond flirten maar wel een goede moeder zijn.

Hier moeten we meer van weten. Dus gaan we op zoek naar kennis. Terug naar Moeder Natuur. Hoe zit dat bij dieren?
Biologen hebben ontdekt dat het vrouwtje van de heggenmus overspelig is met de meest krachtige man uit de buurt. Haar eigen man die ze uitkiest omdat hij trouw is en een goed vader, houdt ze voor het lapje. Na de paring met haar eigen partner verwijdert ze fluks maar ongezien zijn zaad uit haar cloaca. Om vervolgens naar haar minnaar te vliegen met alle gevolgen van dien. Ook komt het wel voor dat haar minnaar met zijn snavel het zaad van zijn voorganger verwijdert, alvorens aan het minnekozen te beginnen. Zo krijgt mevrouw heggenmus nageslacht van de sterkste man, dat ze vervolgens grootbrengt met de trouwste partner.

Juist. In de natuur heeft overspel dus een functie. Zou dat ook zo zijn met de ontrouw van de jonge mensenmoeder?


Zie ook: http://www.tenpages.com/manuscript/OPEN-BOEK

Schrijver: George Knottnerus, 6 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: biologie

4.7 met 9 stemmen 491Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
6 augustus 2010
@ Joanan, dat zal ik zeker niet betwisten. Wat alleen jammer is: partners beseffen vaak te weinig dat er ook vrije liefde en seks in elk geval fijne liefde en seks mogelijk is binnen de bestaande relatie! Dat spaart veel gedoe en gedonder uit, is fijn voor de partners en, als ze er zijn, kinderen kunnen hun eigen ouders houden.
Investeren in je relatie/huwelijk is mooi, spannend en renderend.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 augustus 2010
Volgens jou kiezen vrouwelijke dieren de sterkste mannen uit om mee voort te planten, logisch lijkt mij, dat doen mannetjesdieren ook met vrouwtjesdieren, puur instinctief, waarom zou je twijfelen bij menselijk, dezelfde motieven? Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig in hun ontrouw, de pot verwijt de ketel... Leve vrije liefde en sex!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)