Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kramperen

Als trouwe aanhangers van dit fenomeen kozen we – vrouw, hondje en ik - ook dit keer voor kamperen. Toch is er een verandering. Gingen we voorheen gewoon in onze eigen tent en op de bonnefooi, dit jaar zijn we luxe gaan kamperen. Dat wil zeggen dat we op vier locaties bungalowtenten huurden, volledig ingericht. Het nadeel is dat je gebonden bent in tijd en ruimte. Het voordeel is dat je minder meesjouwt, je blikopener niet vergeet en… slaapt op een echt noodbed. Maar het is wel even wennen, zo’n viersterrenomgeving. Verwarmd zwembad, minigolf, restaurant, disco, al die facilities zo vlak om je heen.

Alle nachten door is er om de jeugd bezig te houden een kermis opgezet vlak naast de camping. Onze nachtrust genieten wij dan ook overwegend overdag, gelegen op het nabije strand. Al deze voorzieningen lokken onvermijdelijk relschoppers aan. De geüniformeerde uitsmijters met Duitse dog bij de ingang van deze kwaliteitscamping zullen er wel niet voor niets staan.

Het leven op een camping, hoe veel sterren ook, blijft toch apart. Zwoegen is het. Je loopt je suf van tent naar toiletgebouw, van afwasplek naar tent. Na twee weken bij de tent weet, hoor en ruik je meer van de campingburen dan van wie dan ook in je familie. Of in je eigen straat. Aan de toiletprocedure zal ik nooit wennen. Je zit met die dunne plastic wandjes en die deuren met een te grote kier zo op elkaars lip te poepen, dat dit in strijd is met de rechten van de mens.

Ook onze hond moet zich aanpassen. Een hondendrol op een viersterrencamping is een absoluut taboe. Er zit niets anders op dan het aangelijnde dier elke ochtend in looppas van het terrein te trekken. Op de openbare weg moet het dan gebeuren. Deze tactiek faalt steeds jammerlijk. Ook voor honden is je ontlasten op commando kennelijk onmogelijk.

Na weer zo’n mislukte poging had ik de armen vol met vers stokbrood en knapperige croissants toen de hond juist midden op de camping verkoos een drol te doen. Onder het toeziend oog van geërgerde viersterrenkampeerders moest ik het uitwerpsel met een schepje verwijderen. Tijdens deze verkrampte handeling viel er een ‘pain au chocolat’ uit mijn armen, midden in het uitwerpsel. Wat ik met het broodje heb gedaan, is niet voor publicatie geschikt.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 13 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.6 met 7 stemmen 289Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)