Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Terecht duperen

Men moet erg oppassen voor Connexxion.

Laatst stapte ik in Hengelo een Connexxionbus in, op weg naar de Universiteit Twente. Anderhalf uur later stapte ik een andere bus bij de universiteit in, op weg naar het station in Hengelo. Op een van beide momenten moet het gebeurd zijn: ik werd ten onrechte gedupeerd.

Ik had mijn kortingkaart van de NS namelijk in mijn tas en hoewel ik hem wel geactiveerd had als OV-chipkaart, had ik er nog geen geld op gestort. Hij was daardoor, volgens de NS, nog onbruikbaar en zo meende ik ook dat het nog steeds geen OV-chipkaart was, maar slechts een kortingkaart. Toen ik dus beide bussen in stapte, liet ik dan ook netjes een strippenkaart afstempelen, u weet wel, zo’n papieren ding dat over tien jaar bij sommigen onder u nostalgische gevoelens zal oproepen.

Overigens was iedereen tegen de invoering van de strippenkaart, herinner me nog. Ik ook, totdat ik mijn Australische oom sprak, die het een geweldige uitvinding vond! Dat terzijde.

Het gaat hier om mijn dupeerschap. Bij het instappen van een van beide bussen, moet mijn kaart te dicht langs een roze paal gegaan zijn. Bliep, piepte de paal en mijn kaart was geregistreerd. Volgens de computer was ik in een bus ingestapt. Toen ik uitstapte is dat niet gebeurd.

Maanden later, toen ik bij de NS mijn OV-chipkaart wilde opwaarderen, merkte ik, dat er min vier euro op stond. Volgens de historie was ik dus ingestapt zonder uit te stappen en dan wordt vier euro in rekening gebracht. Ik wilde bezwaar aantekenen bij de NS, maar dat kon niet, want het was door Connexxion gedaan. Dus moest ik daar bezwaar maken.

Op antwoord van mijn bezwaar, kreeg ik een nette brief en vier euro. Daar was ik erg blij mee, ook al ging het maar om vier euro. Maar de reden van de teruggave vond ik bijzonder: ik zou ten onrechte gedupeerd zijn.

Pas dus op: Connexxion kan u dus ook terecht duperen en dan kunt u naar uw centen fluiten!

Schrijver: Jan R. Lunsing, 23 september 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.5 met 2 stemmen 257Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)