Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Idee van EC

De Europese Commissie heeft weer eens een idee. Wel ja, zo af en toe moeten die dames en heren uit Brussel ook even van zich laten horen. Want anders zou je nog gaan denken dat ze de hele tijd achteroverleunen daar in hun machtige kantoorpanden.
Nu zeggen ze: dat uurtje de klok terug, dat moeten we eigenlijk niet meer doen. We gaan voortaan gewoon het hele jaar op zomertijd leven. Vreemd, als het om Europese ideeën gaat word ik altijd achterdochtig. Dan vraag ik mij meteen af hoe het idee een voordeel voor de Europarlementariërs zelf kan zijn. Bij dit idee weet ik het niet. Voor mij is het in ieder geval een gevoelig onderwerp, vanwege al die donkere dagen.

Het probleem heb ik tot nu toe aardig in de hand. De laatste weken heeft mijn vroege ochtendritme wel wat kleerscheuren opgelopen. Niks aan de hand maak ik mezelf dan wijs, straks komt de wintertijd en dan heb ik weer een paar weken licht. Kan ik weer even vooruit tot het onvermijdelijk toch weer donker is als ik naar m’n werk ga. Maar dan zijn we alweer bijna bij de kortste dag. Zo hou ik mezelf op de been.

’s Middags is het wat lastiger. Dan ga ik het zwaar krijgen de komende week, dat weet ik nu al. In een klap merk je toch wel dat die lange saaie donkere winteravonden er weer zijn. Brrrrr. Maar als de mensen in Brussel hun zin krijgen en we gaan dat uurtje laten zitten, dan moet ik tot ver in februari ’s morgens in het donker naar m’n werk. Dat is helemaal niks.

Wacht, ik heb ook een idee. Het is niks nieuws, maar dat geldt voor die Europese ideeën ook. Als we nu eens elke week die klok vijf minuten terug zetten. Dan merken we de verschillen niet zo. Dan redden we het net tot de kortste dag en daarna wordt het alweer langzaam lichter. Voor de zomertijd geldt natuurlijk het zelfde. Kunnen we ook wat eerder mee beginnen, dan gaat alles vloeiend in elkaar over. Zou dat de oplossing zijn?
Misschien moet ik maar eens wat gaan lobbyen daar in Brussel.

Schrijver: Rob Chevallier, 1 november 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 3 stemmen 218Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)