Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vanaf nu niet meer mobiel

Zo, nu zijn we dat gedonder van die telecombende zat, spreken we dat af? Okee, dan zeggen we ons abonnement op en we stoppen vanaf nu allemaal met mobiel bellen. Net zo lang tot we die hele maffia op de knieën hebben. Tot ze alle topverdieners er uitgewerkt hebben en ze zich contractueel verplicht hebben dat bellen voor een cent per gesprek ook gewoon kan. Altijd. Zonder allerlei sterretjes in het contract, zonder gegoochel met belminuten en seconden. Zonder bundels en andere dwaze woorden.

En geloof me, het kan best zonder dat mobiele ding. We spreken met elkaar af dat we ’s morgens een uur later beginnen op ons werk. Dan kunnen we thuis op de computer nog even wat mailen en aankondigen dat we tijdens onze reis even niet bereikbaar zijn. Wat een heerlijke rust in de trein en op straat!
De hele dag zijn we gewoon via de mail bereikbaar. En ja, ook via de computer kunnen we bellen, dat mag best van de baas. En ook onderweg is er geen probleem. Even geduld, even een moment van rust en bezinning in een openbare instelling of in een restaurant. Daar kunnen we iets afspreken. En is de ander te laat, dan wachten we geduldig en we werken wat achter de computer die daar voor ons beschikbaar is.

We gaan weer meer nadenken, vooruitdenken en geduld hebben. Dan hoeven we niet meer in de supermarkt te staan met de vraag of we nog een pakje boter mee moeten nemen. We kunnen gewoon afrekenen bij de kassa zonder te zeggen dat we over vijf minuten thuis zijn. Dan kunnen we weer vriendelijk communiceren met de man of vrouw achter de kassa en hebben anderen ook geen last meer van ons zinloze gekakel.
We gaan onze hersens weer wat meer trainen, dan worden we minder snel lui en dom. Als we geweldig nieuws hebben dan houden we die gedachte even vast tot we thuis zijn. Dan schrijven we een kaartje. Ja we gaan weer meer dingen met de post versturen. Prima, die stakende jongens hebben gelijk, dus die kunnen best een steuntje in de rug gebruiken.

We kunnen ook ’s avonds thuis een lief, leuk of gezellig berichtje via de computer sturen. Of nog beter, we spreken af dat we elkaar ontmoeten, gewoon voor een drankje. Dat kan best, want op televisie is er toch niks bijzonders te zien.
Ja hoor, we kunnen eigenlijk heel makkelijk leven zonder dat mobiele ding. Afgesproken?

Schrijver: Rob Chevallier, 15 november 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.8 met 5 stemmen 212Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)