Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De politie roert zich

Gisteren was er te weinig blauw op straat. Nu moeten dienders in uniform naar hun werk – u begrijpt, straks staat u naast een agent in de file. Of zit u naast een agent in de trein, zijn dienst is nog niet begonnen, maar u bent alvast veilig. Althans, zo voelt u zich tenminste.

Als u geen Marokkaan bent.

Vandaag blijken veel overvallen niet opgelost te worden. Er moeten duidelijk meer agenten bij. Morgen zal blijken dat de internationale misdadigers supersnel de grens overgaan en dat we dus beter moeten samenwerken met de politie elders in Europa. Het kost wel geld.

En er moeten meer camera’s opgehangen worden in meer straten. Niet dat het misdaadcijfer omlaag gaat en ja, het kost veel geld, maar het gaat om uw gevoel van veiligheid. De agenten zien u overal en volgen u overal en dat geeft vast een veilig gevoel.

Behalve als u een Chileen bent. Als Chileen ziet u er namelijk uit als een Marokkaan en die moeten gefouilleerd worden, legitimatie tonen en dan mogen ze verder lopen – argwanend nagekeken door boze Nederlandse mannen met wit geverfd haar. Hij mag verder lopen, denken ze, deze keer.

De politie roert zich. Ze moeten krakerspanden ontruimen en aangezien daar heel veel agenten voor nodig zijn, moeten er meer agenten komen. En ze moeten een nieuw computersysteem, want het huidige werkt niet en ze moeten een nieuw communicatiesysteem, want het huidige werkt niet.

Nederland, zo wordt ons verteld, wordt steeds onveiliger. Er moet dus meer politie komen. En als die agenten er zijn, voelen sommigen van ons zich veel veiliger.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 25 november 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.5 met 2 stemmen 211Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)