Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Winterbanden

In Duitsland zijn winterbanden verplicht. Beetje rare maatregel, want hoe controleer je alle buitenlanders die door het land jagen op weg naar de wintersport. Of Nederlanders die het geluk hebben vlak bij de grens te wonen en goedkoop drank en andere levensmiddelen kunnen kopen. Daar hebben ze te weinig politiemensen voor, dus wordt er niet gecontroleerd.

In ieder geval gaan in Nederland ook steeds meer stemmen op om die banden verplicht te maken. Gek dat Europa zich nog niet op het thema gestort heeft, maar misschien is de lobby van de zuidelijke landen zeer sterk. Voorlopig glibberen en glijden we dus nog even door in Nederland en mogen we over een paar maanden zelfs nog harder rijden, ook als de weg een beetje glad kan zijn.

We moeten gewoon nog even wachten tot er een ramp gebeurt op de snelweg. Tot er een stuk of veertig, vijftig auto’s op elkaar knallen en er een nieuw filerecord gevestigd wordt. Liefst een paar gewonden erbij, dat maakt extra indruk. En zo’n nationale ramp vraagt dan natuurlijk om ruggengraat, daadkracht en directe maatregelen. Dan heeft de regering dus een reden om ook ons, arme automobilisten weer op kosten te jagen met die dure winterbanden.

Het kan ook anders. Want er is vorige week een hoop geld vrijgekomen voor de belastingbetaler. Nu het WK-voetbalcircus gelukkig onze deur voorbijgaat blijft er vast wel een paar miljoen over. Dat geld kan dan mooi als bandensubsidie ingezet worden. Want, toen de economische crisis begon, kregen we ook geld om onze oude auto naar de sloop te brengen. Al die nieuwe auto’s die we toen dank zij de regering kochten, daar horen toch gewoon winterbanden bij als cadeautje?

Schrijver: Rob Chevallier, 6 december 2010


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.4 met 7 stemmen 570Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)