Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Julian Assange

Als we de bazen van Amerika mogen geloven is Julian Assange een schurk. De oprichter van Wikileaks wordt als verantwoordelijke gezien van het op het internet publiceren van duizenden geheime documenten. So what redeneren de meeste Nederlanders. De geheimen waren niet echt geheim want de politieke bazen waren er al van op de hoogte. En als die het weten zullen de geheime diensten en de terroristische organisaties het ook wel weten.

Nee, zeggen de Amerikaanse autoriteiten, Assange moet worden uitgeleverd aan de States. Hij speelt Al Kaida in de kaart. Hij heeft onze staatsgeheimen gestolen.
Daar staan hoge straffen op. Er zijn zelfs Texaanse oliebaronnen en senatoren rechts van de PVV die Assange in de executiestoel willen laten plaatsnemen. How bizar zong David Bowie eens. Hoe bizar zeg ik hem na. Oké, Assange wordt door Zweden gezocht wegens een verkrachting. Maar volgens welingelichte bronnen blijkt Julian onvoorzichtig te hebben gevreeën. Tijdens een buitenechtelijke daad knapte zijn condoom en Gods zaad stroomde onbedoeld over Gods akker. Dat noemt men in Zweden verkrachting. Tja….

Het enige wat je Wikileaks kunt verwijten is dat zij documenten die ze vonden langs de digitale snelweg hebben geopenbaard. Zoiets heette vroeger vrije nieuwsgaring. Goed, ze hebben misschien een beetje radicaal gezocht, maar wat Wikileaks doet is te vergelijken met journalisten die een nepbom in een vliegtuig smokkelen om daarmee een zwakte in het veiligheidssysteem aan te tonen. Dus eigenlijk zou je Assange niet moeten vervolgen maar – ja dat doet even pijn, president Obama - moeten prijzen.

De vrije informatiegaring via internet en digitale media neemt een hoge vlucht en verkleint de kloof tussen de elite en de burger. In de nieuwe tijd gaan we naar een geheimloze samenleving. Alles wat belangrijk is voor ieder wordt toegankelijk voor allemaal. Dat vindt de elite niet leuk want zij hadden vroeger alle informatie. En wie informatie heeft, heeft macht en aan macht is de elite verslaafd geraakt. De elite denkt dat ingewikkelde dossiers niet zijn te snappen door het gewone volk. Dat zeggen ze natuurlijk niet hardop want dat zou ze stemmen kosten.


Zie ook: http://www.tenpages.com/manuscript/OPEN-BOEK

Schrijver: George Knottnerus, 10 december 2010


Geplaatst in de categorie: internet

4.1 met 16 stemmen 363Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
wl232
Datum:
12 december 2010
We hebben tranparantie nodig om te overleven!
Onze gloednieuwe globale wereldorde kent teveel crises.
Hoe kunnen een paar wijze leiders alles snappen.
We waren nooit naar Irak gegaan als we Wikileaks toen hadden gehad.
Momenteel wordt China beter aangestuurd dan het Westen en wint.

Herontwerp ons 200 jaar oud systeem vrijwillig.
Het moet toch, technologie verbieden is naief.

Tech. verandert en WWW is de grootste verandering ooit, dus?

To much Change for Obama?
Het is moeilijker voor China/NKorea.

Mensen moeten dezelfde info krijgen (infoassemetrie=boosheid)


Eindstand cyber WW3: 50k diplomaten gefrustreerd/generaals gepasseerd /200 wereldmachten gereorganiseerd/ hackers politiek gevangen. Resultaat een globaal transparanter systeem dat wel coplexe globale beslissingen kan nemen die nodig zijn om te overleven. The only way is UP.
Als democratie faalt, is de enige oplossing meer democratie.Denk&schrijf! De pers is partij, dit keer is met een luie stem je toekomst niet zeker.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)