Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Miljonaire

-----------------------------------------------------------------------------------------

De maandag-dagcolumn is een herhaling van de dagcolumn van 10 jaar geleden.
Interessant om te zien in hoeverre omstandigheden, denkbeelden en zienswijzen van toen
nu nog geldingskracht hebben.

Onderstaande column is op 29 november 2010 op deze site geplaatst door Rob Chevallier.

----------------------------------------------------------------------------------------

Soms denk ik, hoe zou het zijn als ik een vrouw zou zijn. Ik bedoel niet zo’n mislukte travestiet of iemand zoals Maarten/Maartje ’t Hart. Dat zijn allemaal lullige lapmiddelen. Nee, ik denk dan aan een echte vrouw, met alles d’r op en d’r aan. Een mooie vrouw, beetje fotomodel type, maar wel een die van aanpakken weet. Hoe zou dat zijn?

Ik denk dat mijn leven een stuk makkelijker zou zijn. Want als aantrekkelijke vrouw ligt de wereld aan je voeten. Je kunt heel veel bereiken omdat er bijna altijd verleidbare mannen in het spel zijn. Neem een jury van een modellenwedstrijd of een fotobureau. Die heb je als aantrekkelijke vrouw zo ingepakt. En als je een beetje kunt dansen of zingen is het helemaal feest. Dan verover je de mannen die over je toekomst moeten beslissen in een heupomdraai.

Als mij dat als aantrekkelijke vrouw toch niet zou lukken, dan zou ik andere, meer slinkse wegen kunnen gaan bewandelen. Ik denk dan niet aan tippelen of drugskoerieren. Het kan veel geraffineerder. Ik zou via internet of rechtstreeks flirten een geschikt slachtoffer uitzoeken. Een jonge, aantrekkelijke vent moet het zijn. Want ik zou er zelf ook wel een beetje lol aan willen beleven. Dan zou ik via mijn feilloze vrouwelijke intuïtie en ervaring al snel uit kunnen vinden welke vent een gouden toekomst heeft.

Dat is dan mijn man. Iemand van wie je weet dat je hem later in moeilijkheden kunt brengen. Beetje flirten, beetje zoenen dat is oké, als ie-maar goed voor me zorgt en veel cadeautjes en geld aan mij besteedt. Verder zou ik niet gaan, ik wil tenslotte als vrouw mijn waardigheid behouden.
Ooit komt dan het moment dat ik kan toeslaan. Dan zeg ik dat ik aangerand ben en dan moet die man wel gaan betalen. Het zou helemaal mooi zijn als er Amerikanen in het spel zijn. Dat zijn de grootste fanatiekelingen, die deinzen voor niets terug. Ik zou dan een heleboel smeergeld van die Amerikanen kunnen vangen, zodat zij dan die man weer in moeilijkheden kunnen brengen.

Ja, als ik als vrouw geboren was, dan was ik nu miljonaire geweest, zeker weten.

Schrijver: Rob Chevallier, 30 november 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 11 stemmen 649Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)