Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Rechtse pers

Wiegel voor de camera: ‘vroeger, als je werd overvallen, en je deelde een tik uit, werd je zelf gearresteerd en in het gevang geworpen.’ Hij kijkt met grote verbaasde ogen de camera in. De journalist knikt gedwee. Ja, dat is werkelijk verschrikkelijk.

Wat een onzin! Je mag best een overvaller een tik uitdelen. Je mag een overvaller zelfs doodslaan, en dat is altijd zo geweest, als het maar zelfverdediging is. Ja sterker, je mag op die manier zelfs je vrouw, je kind, je buurman of een willekeurig vreemde beschermen! Het is de grootste lariekoek die Wiegel daar zegt. Nonsens. Lubbers zou hem meteen zijn no nonsense kabinet uitgooien als hij dit soort onzin gezegd had, maar dat kon niet. Wiegel zat bij Van Agt in het kabinet.

Als je geweld gebruikt, moet het wel proportioneel zijn. Je mag een zenuwachtige bange overvaller met een nep mes, niet, nadat je hem zijn mes hebt afgepakt en klemvast hebt gezet, op zijn muil blijven slaan totdat de KNO arts geen fatsoenlijke kaak meer van kan maken. Je mag iemand die je met de dood bedreigt, maar klaarblijkelijk niet in staat is om zijn bedreiging waar te maken, niet zelf dood slaan. Ook dat staat in de wet.

Aan de andere kant, als je echt in paniek raakt mag je weer wel te veel geweld toepassen. Excessief geweld. De rechter moet er begrip voor hebben als je zo zwaar geschrokken bent van een aanslag, dat je jezelf even niet meer in de hand hebt.
Dus Wiegel zit gewoon klinkklare nonsens te verkondigen en ik vrees, klinkklaar te liegen. Een schande. Een grof schandaal.

En de journalist maar knikken en serieus nemen.

Dit nu is rechtse pers. Iemand van een politieke partij onzin laten verkopen en ja knikken.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 16 december 2010


Geplaatst in de categorie: misdaad

2.2 met 9 stemmen 310Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)