Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kerstinkopen

Een paar uur voordat de winkels sluiten gaat de telefoon. Vaag familielid. Ze komen misschien langs met kerst. Doen ze wel vaker, soms komen ze daadwerkelijk, soms niet. Ik ben er al een beetje aan gewend, het zijn mensen die gewoon doen waar ze zin in hebben. Zou ik ook wel willen, maar die positie heb ik niet. Dus ik bedank vriendelijk voor de belangstelling en zeg dat ze van harte welkom zijn.

Help, bedenk ik ondertussen. Nu moet ik toch nog de stad in om kerstinkopen te doen. Heb ik helemaal geen zin in, want het is me eigenlijk te druk. De weg ligt er slecht bij, fietsen heeft geen zin. En de bus vertrouw ik helemaal niet meer. Ik veeg wat sneeuw van de auto en ga op weg. Meteen moet ik al op de rem. Drie jongens steken schuin de straat over vlak voor mijn neus. Ik moet nog twee keer remmen voor mensen die zonder uit te kijken oversteken.

Het wordt helemaal niks met die kerst dit jaar bedenk ik mij. Dat ellendige gehaast van iedereen. Die mensen gaan allemaal maar gewoon hun eigen gang. Letten niet meer op anderen, het is één grote egoïstische bende geworden. Een paar minuten later zakt mijn humeur nog verder als ik in een file voor het verkeerslicht sta. Ik begin nu zelfs een hekel te krijgen aan de sneeuw.

Aan de rechterkant staat een auto te wachten. Die wil ook naar de stad maar komt er niet tussen. Alle auto's rijden stug door. Ik niet. Wuif vriendelijk met mijn hand en zie een glimlachende vrouw die netjes terug zwaait. We kunnen meteen doorrijden tot aan het stoplicht dat juist op oranje springt als we er zijn. Ik zie het al aankomen. De vrouw glipt door oranje en ik kan voor rood staan wachten. Wordt mijn vriendelijkheid meteen weer afgestraft.

Maar ze blijft wachten. Dat is klasse. Ik zou wel uit willen stappen om haar een zoen te geven. En ik bedenk me dat het misschien toch nog wel wat kan worden met die kerst.

Schrijver: Rob Chevallier, 27 december 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 5 stemmen 199Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)