Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mooie boze vrouwen

-----------------------------------------------------------------------------------------

De maandag-dagcolumn is een herhaling van de dagcolumn van 10 jaar geleden.
Interessant om te zien in hoeverre omstandigheden, denkbeelden en zienswijzen van toen
nu nog geldingskracht hebben.

Onderstaande column is op 7 januari 2011 op deze site geplaatst door George Knottnerus.

----------------------------------------------------------------------------------------

Wetenschappelijk onderzoek heeft weer iets nuttigs opgeleverd. De Universiteit van Californië heeft namelijk aangetoond dat mooie vrouwen sneller boos worden dan lelijke.
Daar keek ik van op. Het fijne moest ik ervan weten. Dus stelde ik op mijn beurt een klein onderzoekje in naar dit opzienbarende onderzoek. And here are the results.

De onderzoekers interviewden 156 studentes over hoe knap ze zichzelf vonden. Ook vroegen zij wat ze vonden van hun temperament en hoe ze met conflicten omgaan. En wat bleek? Vrouwen die zichzelf knap vinden, reageren veel bozer in ruzies dan de minder knappe.
Volgens de onderzoekers hebben de resultaten een evolutionaire oorzaak. De knappere vrouwen reageren agressiever en assertiever. Hierdoor krijgen ze sneller een goede partner.

Dat zet zoden aan de dijk. Tjonge, als het nou een onderzoek was geweest onder tienduizend vrouwen waaronder havenarbeidsters uit China, kantklossters uit Somalië en feministes uit Zweden, kijk dan heb je wat. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat de 156 studentes allemaal lesbisch waren. En dat vrouwen onderling elkaar heel aantrekkelijk vinden als ze boos kijken. Gewone hetero vrouwen echter keken tot aan dit Californische onderzoekje juist heel lief en sexy om snel een goede partner te vinden. De meeste mannen zijn namelijk met een lieve vrouwelijke blik eerder te paaien dan met grommen en gevloek. Dit fenomeen is zelfs onze ex-premier bekend ( JP: ‘u kijkt zo lief, mevrouw Tweebeeke’).

Maar nee, dit blijkt dus een dwaling. De studentes in Californië doen het anders. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat de conclusie van de onderzoekende wetenschappers niet zuiver uit het beschikbare feitenmateriaal getrokken is. Maar dat zal toch wel niet? Tenslotte zijn het wetenschappers en dan nog wel Amerikaanse.

Laten we hun conclusie eens doortrekken naar knappe mannen. Ook zij zullen sneller boos worden. Dat komt mij heel goed uit want dit onderzoek maakte mij onmiddellijk erg boos. Dus moet ik me toch een partij knap wezen.


Zie ook: http://www.gedichten.nl/Knottnerus

Schrijver: George Knottnerus, 4 januari 2021


Geplaatst in de categorie: woede

3.9 met 11 stemmen 402Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)