Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Er zijn steeds meer mooie vrouwen

Hoewel de ouderdom met gebreken komt, is er één voordeel van ouder worden. Althans voor mannen. Er komen steeds meer mooie vrouwen bij. Daar is een heel eenvoudige reden voor. Het is de regel dat een man alleen vrouwen mooi vindt, die even oud of jonger zijn dan hijzelf.

En er komen steeds meer vrouwen bij die jonger of even oud zijn. Toen ik achttien was, moest ik kiezen tussen vrouwen van achttien en jonger en u weet wellicht dat de meeste mensen van het vrouwelijk geslacht onder de achttien niet tot vrouwen worden gerekend. Dat zijn meisjes. Als twaalfjarige vond ik dan ook geen enkele vrouw mooi. De leeftijdgenootjes waren stom en Marilin Monroe of Brigitte Bardot kon nog zo wulps bewegen, het hielp geen ene zier. Het waren oude vrouwen. Op zijn best waren ze grappig.

Nu niet meer, als ik de oude films of foto´s bekijk. Nu zijn het waarachtig mooie vrouwen geworden.
Maar de vrouw op wie ik viel toen ik achttien was en die ik toen mooi vond, ze was zeventien en paste precies in de categorie van vrouwen achttien en jonger. Het bijzondere is, dat ik haar nog steeds mooi vind, de mooiste vrouw op aarde. Dat kan ook, want ze past nog steeds in de categorie vrouwen die ik mooi vind. Het enige wat anders is, dat er veel meer vrouwen in passen. Er zijn immers veel meer vrouwen van 51 en jonger, dan van 18 en jonger. Daardoor vind ik dat Monroe en Bardot ook mooie vrouwen zijn. Althans die in de film. De oude mevrouw Bardot blijft een oude mevrouw Bardot. Een aardige mevrouw misschien, ze houdt van zeehondjes, maar ze kon verder mijn moeder wel zijn.

À propos. Mijn moeder was vroeger ook een mooie vrouw.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 23 juni 2011


Geplaatst in de categorie: lichaam

2.8 met 9 stemmen 258Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)