Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kinderbijslag

Een kind wordt door veel mensen gezien als het kostbaarste bezit. Volkomen terecht. Een tv, een auto, een huis zijn je veel waard. Maar ze zijn misbaar want vervangbaar. Een kind, jouw kind, niet. De waarde van je kind is uniek, onschatbaar, niet in geld uit te drukken.

Dat gezegd hebbend weten we ook dat de mens als soort het goed doet. Rond 1900 telde de wereldbevolking 2 miljard zielen, in 2000 zes miljard en nu 7 miljard. In Nederland, een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, zien we dezelfde groei. In 1900 had ons land 5 miljoen inwoners, in 2000 was dat 16 en nu 16,7 miljoen inwoners.
Met deze groeicijfers zal de aarde zwaar worden belast. Waarschijnlijk te zwaar in termen van milieu, welzijn en verdeling van welvaart.

Daar komt nog iets bij. Twee muisjes in een kooitje gedragen zich als schattige diertjes. Bij zes is het een gezellige boel. Maar stop twintig muisjes in datzelfde kooitje en ze bijten elkaars staartjes af. Nu is de mens een beschaafd wezen. De homo sapiens kent normen en waarden, houdt van gezelligheid Maar toch zie je in een overvolle trein hetzelfde effect optreden als in een overbevolkte muizenkooi. Onbeschoftheid en agressie nemen progressief toe naarmate de bevolkingsdichtheid stijgt. En ruimte wordt zo schaars dat een huis voor een startend jong stel onbetaalbaar wordt.

Verstandige buitenaardse wezens die al deze dingen van een afstandje zien, verklaren de mens dan ook voor gek. Wat? Belonen ze elke nieuwe geboorte met 1000 euro per jaar? Tot het achttiende jaar?

Kinderbijslag is een domme subsidie. We exporteren zelfs overbevolking door immigranten bijslag te geven voor hun kinderen in het buitenland. Voorstanders bezweren ons: het moet om de vergrijzing tegen te gaan. Een handige lobby van het bedrijfsleven. Dat heeft goedkope werknemers nodig en beïnvloedbare consumenten.
Tegenstanders zoals ik zeggen: hou maar op met die kinderbijslag; steek de miljarden die we uitsparen in het afschaffen van de overdrachtsbelasting voor starters. Dan kunnen de kinderen als ze groot worden een eigen huisje kopen. Met maximaal twee kinderkamertjes boven.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 29 april 2011


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.2 met 14 stemmen 305Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
F.F.W. Beijerling
Datum:
1 mei 2011
Email:
beijerlingyahoo.com
Interessante gedachtenstroom van "George." Ik ben het eens inzake de bijslag voor niet in Nederland ingeschreven kinderen; met het overige ben ik het oneens.
Naam:
Verstandige buitenaardse
Datum:
30 april 2011
Wij geven George groot gelijk: de kinderbijslag is een domme maatregel! Waar zijn die aardlingen toch mee bezig? Wij zullen zijn columns blijven volgen. Ga zo door!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)