Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Etalagekijken

We beleven zomerse tijden. En gek genoeg is de zomer nog lang niet aangebroken. Weermannen (en een enkele weervrouw) leggen ons uit dat we in een neerslagtekort zitten. Er verdampt veel meer water dan er als regen valt. Dat, samen met hoge temperaturen en een recordaantal zonuren, maakt dat we in code rood zijn beland. Dat wil zeggen: bosbrandgevaar, verdroogde aardappelvelden en sproeiverboden.

Zal ik eens iets politiek incorrects verklappen? Heerlijk, die klimaatverandering. Dat het zonnige zuiden naar ons land is verhuisd komt me prima uit. Niet meer in de file staan tussen Dyon en Lyon, de mediterranee komt gewoon naar je toe deze lente. En denk eens aan de vieze uitlaatgassen die we uitsparen. De klimaatopwarming is dus goed voor het milieu!

Eigenlijk heb ik maar één zorg. Zullen de merels uit mijn snel verdrogend gazonnetje wel regenwormen kunnen trekken voor hun opgroeiende kleintjes? Dus ga ik, als de bosbrandautoriteiten ‘s nachts te bed gaan, stiekem met mijn gietertje naar buiten om mijn grassprietjes te begieten.

En overdag genieten we al ijsjes etend zorgeloos van het mooie weer. Nou ja, zorgeloos? In de winkelstraat is het een drukte vanjewelste. Iedereen wil een ijsje, dus is het aansluiten geblazen in de rij voor de ijsjestap. Van de week raakte ik bekneld tussen drie giga bierbuiken van evenzoveel voordringende mannen. Rimpels in de nek, tattoos op de armen en oorbelletje in de linkerlel. Kan ook de rechter wezen. Maar het allerergste: ze droegen sandalen met sokken erin. Nee, er schijnt geen wet tegen te zijn.

Dan zien we veel dat andere fenomeen: eergisteren reed er weer eentje tegen een geparkeerde auto. Ze was een van die ontelbare vrouwspersonen die in elke winkelruit die ze passeren op zoek gaan naar hun spiegelbeeld. Dit meisje fietste en was ook nog eens bezig met haar mobieltje. Ze kwam langs een grote etalageruit en ja hoor, ze kon de verleiding niet weerstaan, keek opzij en... Pats boem, knie bebloed, mobieltje stuk.
Of ze pijn had? Nee, ging wel. Ze stond op, keek langs me heen, in de etalage achter me. Een echte diehard.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 13 mei 2011


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.4 met 9 stemmen 186Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)