Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Handleiding Tour kijken

Deze week was het weer raak op de Nederlandse televisie. Elke middag zaten drie heren uren lang te kwebbelen over fietsende mannen. En over alles wat daar bij hoort. Vallende mannen, grappende mannen, etende mannen. Pijntjes, kwaaltjes, gewonnen of verloren wedstrijden, ja zelfs geboortedata en namen van familieleden. Wie heeft er nog tijd om naar dit soort informatie te luisteren?

Ik niet, ik heb mijn handleiding Tour kijken er bij gepakt. Daar staat dat ik de eerste week helemaal kan overslaan. Nou ja, tussen mijn drukke werkzaamheden door zet ik dat ding toch aan, zonder geluid. Ik zie dan een paar mannen heel hard voor de rest uit rijden. Maar die anderen rijden nog harder en het eindigt in de verwachte massasprint. De plaatjes van het landschap zijn wel erg mooi.

Ook de eerste echte bergetappe is leuk. Met geluid. Want dan hoor je en zie je hoe de krachtsverhoudingen liggen. De volgende bergetappes kan ik overslaan, want die zijn een herhaling van zetten. Schitterend landschap en lollig om te zien welke carnavalspakjes de toeristen langs de kant uit hun klerenkast opgediept hebben. Maar spannend? De ploeg met het meeste geld heeft de beste wielrenners gekocht. Die ploeg houdt alles in de gaten, controleert en heerst en haalt alle spanning weg.

En dan heb je nog het fenomeen avondwielershow. Zou ik kunnen kijken, maar doe ik nooit. Te veel gebabbel over pietluttige dingen. Een samenvatting van een minuut komt eerder op de avond altijd wel ergens voorbij op televisie. En als ik gezellig op het terras wil zitten is er altijd nog internet.

Eigenlijk hoef ik dus alleen die ene bergrit te bekijken. Waarom ga ik dan toch stiekem wat vaker voor de televisie zitten? Tja, dat probeer ik elk jaar te bedenken, maar het staat nog steeds niet in mijn handleiding.

Schrijver: Rob Chevallier, 11 juli 2011


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 3 stemmen 139Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)