Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Cohen

Dagelijks lees ik in de krant en zie ik televisiecommentatoren dat alle PvdA-leden ontevreden zijn over Job Cohen. Ze zijn ontevreden en mogen er bovendien niet over praten. Of wij - ik ben ook één van die leden - wij verbieden elkaar om erover te praten.

Nu spreek ik wel eens andere leden, maar niemand zegt dat Cohen weg moet. Ik verbied ze niets en toch zegt niemand dat hij weg moet. Veel leden zeggen zelfs trots te zijn op Job Cohen. Hij is een van de laatste fatsoenlijke politici in Den Haag. Hij moet niet weg, nee, er moeten er veel meer van komen! Er is te weinig Cohen!

Nu ben ik het er wel mee eens dat we te weinig van hem horen, maar dat komt niet omdat hij onzichtbaar is. Dat komt omdat de camera zich richt op het onfatsoen. Zodra Cohen in beeld verschijnt, zwalkt de camera naar rechts. Naar een Wilders of een Verhagen. Niet omdat die mensen wetenswaardige dingen te zeggen hebben, maar omdat ze gewilde dingen zeggen, onfatsoenlijke dingen, zoals het begrijpelijk vinden dat mensen bang zijn voor gekleurde mensen.

Cohen heeft dat begrip ook wel, maar zou dat net anders formuleren. Mensen zijn bang voor elkaar, en dat is heel erg, want het is niet meestal nodig. Zoiets zou hij zeggen, maar omdat Cohen niemand beledigt en niemand buitensluit is hij niet interessant. Omdat hij de angsten probeert te verkleinen, iets wat alle goede politici doen, wordt hij voor ons weggezapt voor iemand die roeptoetert dat de misdaad hand over hand toeneemt. Niet omdat de cijfers dat zeggen, nee, de Telegraaf voelt dat zo.

Met andere woorden: als de media nu eens ophielden de notoir leugenachtige Telegraaf na te blaten en de moeite namen de camera ook op Cohen te richten (en hem uit te laten praten), zou de televisieverslaggeving niet prettiger, maar vooral beter worden. Maar daarvoor hebben de media geen tijd. De wereld draait immers door.

Wel zeggen ze: hij zou een heel goede premier zijn. Maar ja, hij is geen premier, dus weg ermee. Met andere woorden: laten we hem vooral niet de kans gunnen. Liever leuke lachebekjes als premier.

Beste media: één ding goed begrijpen. Er zijn PdvA-leden die trots zijn op hun partijleider. Ik in ieder geval.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 6 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: politiek

3.7 met 9 stemmen 192Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
13 oktober 2011
Beste Jan, Voel je never nooit geremd om kritiek te leveren (en zeker niet als die terecht is), juist op de media want die worden niet democratisch gecontroleerd, dus moeten wij het doen.
Naam:
Jan R. Lunsing
Datum:
6 oktober 2011
Email:
janrlunsinghome.nl
@Len, ik weet dat het verboden is om kritiek op de media te leveren, maar ik doe het wel op voorwaarde dat ik uit eigen waarneming 'bashen' van een politicus waarneem. (Doen ze overigens niet alleen bij de PvdA, Balkenende is ook enorm gebashed).
Overigens, sinds ik dit schreef, ontmoet ik steeds meer PvdA-ers die Cohen willen houden.
Naam:
Nog1
Datum:
6 oktober 2011
Ik ben ook lid, en ik heb ook nog geen PvdA-er horen zeggen dat hij weg moet. Tenslotte deed Wouter het voor hem niet beter. Het probleem is de inhoud niet het poppetje.

Dat er kritiek is, is wel een feit, maar is bedoeld om hem beter te laten opereren. Niet om hem te vervangen.

Maar voor de boys van de media is dat allemaal veel te ingewikkeld, vandaar dat zij net doen alsof er een discussie zou bestaan over de positie van Cohen.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
6 oktober 2011
Altijd lastig om 'de media' verwijten te maken. Gaat niet om integriteit van Job. Gaat om zijn samenspel, charisma en overtuigingskracht. Niet om een bedaarde 'bestuurder' richting minister-president te manipuleren. Zie ook, als ik mag, mijn stukje Job Flinkmans in rubriek columns. Overigens zou 'Te weinig Cohen' een grappige slogan zijn.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
6 oktober 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Met politiek heb ik weinig op, maar hier kan ik me wel in vinden, het klopt wat je schrijft; als niet kleurrijk genoeg is, niet extreem genoeg...
Verder geloof ik niet alles wat in kranten geschreven worden, alles wordt opgeblazen, uitgemolken etc.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)