Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

iQuit

Weet er iemand waarvoor de pancreas dient? Niemand die het wist. Zo ging dat wel meer aan het begin van de les biologie. Waarna een tirade volgde dat we wereldvreemd waren en dat we het tegen het examen maar beter konden weten, want het zat verdomme in ons lijf en we wisten niet eens waarom.
Als vandaag iemand vraagt waarvoor de pancreas dient, halen we onze iPhone uit ons lijf, tikken we pancreas in en binnen de seconde kunnen we zeggen dat het Latijn is voor alvliesklier en dat het een orgaan is dat instaat voor de goede werking van de spijsvertering.

Allemaal dankzij Steve Jobs. Hij heeft ervoor gezorgd dat internet in onze broekzak belandde. Hoe schrijnend dat net hij nu aan pancreaskanker komt te overlijden.

De 21e eeuw zou de 21e eeuw niet zijn zonder Steve. Geen logge, beige computers voor hem, geen Ctrl-Alt-Delete om je PC op te starten en geen boodschappen als ‘De bijlage van het bericht is open of wordt in een andere toepassing gebruikt. Als u doorgaat, gaan alle wijzigingen verloren die u met de andere toepassing in de bijlage hebt gemaakt. Wilt u doorgaan?’.

Hij vond Microsoft een bedrijf dat alleen maar derderangsproducten maakt, geen smaak heeft en nooit met een origineel idee op de proppen komt. Alleen al daarvoor verdient hij een standbeeld.
Hij bracht ons Apple: gebruiksvriendelijkheid en design. Wat hij ontwierp, konden we gerust op de salontafel laten liggen als er bezoek kwam. Meer nog, we legden het speciaal op de salontafel als er bezoek kwam. In zwart, zilver of wit en afgeronde hoeken. Duur, maar zijn geld waard, al was het maar om je vrienden de ogen uit te steken. En toen zij zich een iPhone aanschaften, zat jij al aan de iPhone4. Terwijl zij hun ordinaire laptop van Hewlett Packard bovenhaalden, zat jij al op schoot met je iPad.

Bedankt, Steve. Alleen jammer dat van niets wat je ooit gemaakt hebt de batterijen lang meegaan. Zelfs de uwe niet.

Schrijver: Johan De Smet, 9 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.6 met 36 stemmen 306



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)