Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Crisis

Wanneer we eindelijk een regering zouden krijgen. Willem kwam het vragen, een nieuwe collega uit Nederland. Dat ik het niet wist, antwoordde ik, en dat het nu op een paar dagen ook niet meer zou komen. Nou, zei Willem van Oranje, volgens mij bakt die Elio er niet veel van en zitten jullie nog maanden zonder regering. En dat we allemaal zouden moeten meebetalen voor die crisis en dat België wel eens het volgende Griekenland of Italië zou kunnen worden.

De dag nadien. Of ik wist dat in Brussel één inwoner op vier een moslim was of afstamde van een moslim. Willem weer. Nee, ook dat wist ik niet. Of dat belang had, vroeg ik. Blijkbaar wel, want aan dat tempo zouden jullie, Belgen, binnen tien jaar overspoeld worden door moslims en zouden diezelfde moslims wel eens snel een eigen regering maken en ons de moslimwetten opleggen. Dat ze ons wel op onze knieën zouden krijgen, liefst drie keer per dag en gericht naar Mekka. Of ik mij daarvan bewust was. Ik zei ja, om ervan af te zijn.

Of ik er eindelijk van overtuigd was dat de aarde aan het opwarmen is, nu we midden november nog altijd geen winter hadden. Willem, diezelfde avond, via sms, nadat ik hem had laten weten dat ik er minder moeite mee had om twee moslims in het verre Brussel te tolereren dan één Nederlander als collega.

Schrijver: Johan De Smet, 20 november 2011


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.8 met 27 stemmen 285Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
de Thuistoerist
Datum:
20 november 2011
Mooie column(s) Johan. Maar deze eindigt wel een tikje generaliserend...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)