Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stappen in Rotterdam (2)

Een popconcert in Rotterdam is het hoofddoel van een avondje uit. Net als vroeger, toen ik met vrienden voor 30 gulden Pink Floyd, Queen en al die andere grote bands zag in de Ahoy hal.
Omrekenen naar guldens doen we niet meer, zeker niet in deze eurocrisistijden. Dus 22,50 voor een popconcert, daar doen we niet moeilijk over. De groep van vanavond is tenslotte nog onbekend. De jonge Engelse zangeres Gabby Young is in eigen land populair, maar in Rotterdam gaat dat anders. Een bejaard echtpaar klimt met wandelstok moeizaam omhoog in de kleine concertzaal. Steeds meer senioren komen er bij. Het zijn abonnementhouders die eigenlijk voor andere muziek komen. Dit popconcert pakken ze mee, ze hebben er toch al voor betaald.

Een man komt het podium op en vertelt dat we eerst een filmpje te zien krijgen over Gabby Young. Daarna doet ze een interview op het podium en dan speelt de band nog ruim een uur. Nu kijken we toch wat anders aan tegen die 22,50. Maar okee denken we, niets is meer zoals het vroeger was, dus niet zeuren. Het concert is leuk, soms goed, soms wat minder, in ieder geval te kort. Na afloop doet een dj z'n best, maar toch, die avondvullende shows van jaren geleden,.....

Dan nog maar even de stad in. Deden we vroeger ook. We komen terecht in een klein café met live muziek. Klinkt aardig, maar blijkt na een paar nummers een te hard en te onzuiver spelend vriendenclubje. Een tapbiertje kost 4,50. In een volgende club gaat een dj optreden, maar het podium zit nog vol mensen. Een meisje dat in de club werkt weet niet of die dj wel komt. Een cola kost 4,50 en het glas zit vol ijs en een restje van een bruin, waterig drankje, vrijwel zonder prik.

Ver voor twaalf uur ga ik met mijn dagkaart van zeven euro de stad uit, Daarna verder met de auto waarmee ik in het holst van de nacht in een file beland vanwege nachtwerk aan de weg. Tijd zat om na te denken over vroeger.

Schrijver: Rob Chevallier, 12 december 2011


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 4 stemmen 164Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)