Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Het failliet van Henk en Ingrid

Goeie help! Zo hoog? Ja, de zorgpremie stijgt en stijgt. Net als het eigen risico trouwens. De energie wordt ook duurder, en mijn cv-ketel moet eigenlijk worden vervangen. Laat ik maar zwijgen over de autokosten en de woonlasten. Loonsverhoging zit er niet in met dank aan die rotcrisis. Zo langzamerhand zijn de levenskosten te hoog geworden voor een gemiddeld inkomen.

Baten per maand: een loon van 2000 euro netto.
Lasten per maand: ziektekosten 300 euro plus auto 400 euro plus woonlasten 800 euro plus boodschappen 300 euro plus verzekeringen 50 euro plus vervangen apparaten en kleding 200 euro.
Shit, ik teer in!

Een kruik gaat zo lang te water tot-ie barst. Mijn spaarsaldo slinkt inderdaad zienderogen.
Die #%€* crisis moet niet te lang gaan duren.

Mijn tv-abonnement houd ik aan. Kost wat kost. Als ik me rot voel, vind ik niks zo troostend als naar een ellendige film kijken. Met in de hoofdrol ene John die ontslagen wordt, omdat hij onterecht de schuld krijgt van een bedrijfsdiefstal, die thuis ruzie krijgt met zijn vrouw en vervreemd raakt van zijn enige dochter met wie hij zo wegliep, die zes weken geleden voor het laatst seks heeft gehad, die in de mist depri langs de leuning van een hoge brug loopt en somber in het duistere water tuurt 50 meter onder hem...

Tja, er is niets zo opbeurends als een film vol blues, speciaal in de kersttijd.

Gelukkig heb ik ook lotgenoten in het echte leven. Henk en Ingrid bijvoorbeeld. Ook zij komen niet meer rond omdat de kosten van leven hun inkomsten te boven gaan.

Henk, Ingrid en ik kunnen de crisis alleen doorstaan door te hakken in de luxe van het leven. Dus niet meer naar de zoveelste musical van Joop van den Ende producties. De sportclub opzeggen, geen rondjes meer geven in de kantine. Uit eten kunnen we voorlopig vergeten, en alle vakanties sowieso behalve naar camping De Zon in Lochem en last but not least de auto zoveel mogelijk laten staan en als we ‘m gebruiken maximaal 100 en zeker geen 130.


Zie ook: http://www.gmboekentekst.nl

Schrijver: George Knottnerus, 16 december 2011


Geplaatst in de categorie: geld

3.0 met 85 stemmen 2.550Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Spencer Brandsen
Datum:
12 juni 2012
Bezuinigingstip: Eet macaroni in plaats van spaghetti: 7 minuten kooktijd in plaats van 10. Spaart gas. En doe de auto weg en ga fietsen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
31 december 2011
Email:
joke190411telfort.nl
@Ali...even goed lezen,
Ik heb niets over George gezegd en ook niets over de inhoud van de column, alleen dat de teller ineens op hol sloeg, althans zo leek dat, George schreef dat hij het deelde met andere websites en vandaar ineens die hoge aantal kliks...en stemmen, dat klopt dan dus.(pakkende titel?) Daarom, ik de eerste zin aanhaalde van de column ....grapje!
En ja hoor alles mag van mij gezegd en geschreven worden!
Ik wens hem daarmee gewoon succes!
Naam:
Ali
Datum:
30 december 2011
@ J. de Groot, ja zo hoog dus blijkbaar. Hoezo zou de schrijver dat niet mogen constateren? De waarheid moet toch gewoon gezegd kunnen worden. Deze column slaat dus blijkbaar goed aan bij een aantal lezers, niks mis mee, om dat dan te benoemen lijkt mij. En het komt dus wel voor, dat is bij deze mooi bewezen. Ik vind het in elk geval een mooie treffende column, en natuurlijk smaken verschillen, dat is logisch. Maar een compliment is gewoon op z'n plaats voor deze column:)
Naam:
An Terlouw
Datum:
26 december 2011
Email:
an.terlouwcasema.nl
Mooi verwoord en goed neergezet en wat een wáárheid, we worden aan alle kanten gepakt en genomen. Ook in de maling inderdaad en het is te bizar voor woorden dat we nota bene die mensen zelf gekozen hebben. Iedereen moet geen stap, maar een stád terug, wil ie overleven!
Naam:
J.de Groot
Datum:
17 december 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Maar George, kan je dat uitleggen hoe dat werkt met die link naar andere websites, doe je dat zelf of...
hoe werkt dat?

Eventueel via mijn email-adres.
Naam:
J.de Groot
Datum:
17 december 2011
Email:
joke190411telfort.nl
@ George, ik snap het hoor, met Henk en Ingrid in de titel, of met het woordje Sex....
is de nieuwsgierigheid al gauw gewekt.
Ja zo werkt dat, maar het viel me ineens op
vandaar, en omdat je column er mee begon....grapje!
Maar George, ha,ha, kom daar volgende week maar eens overheen ik wens je veel succes hoor!
Naam:
George
Datum:
17 december 2011
@ Joke. Nou, ook andere columnisten valt die eer wel es ten deel. Deze is kennelijk in de smaak geraakt bij lezers van andere websites die de column per link overnamen. Onze prachtige eigen site kent een vaste groep van ca. 100 dagcolumn lezers. In de vroege ochtend had-ie al een aantal vijven en zessen te pakken van een trouwe fan.
Naam:
J.de Groot
Datum:
16 december 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Goeie help! Zo hoog? begin van de column, haal het maar even aan!
bijna 600 klikken/ lezers.
Is er wat mis misschien met de teller!
(nu nog geen 5 uur!)
leuk voor George hoor,
Maar dit komt nooit voor...
gewoon een eerlijke vraag?
Naam:
wally groesbeek
Datum:
16 december 2011
nee heel Nederland gaat naar de hel
leugens en nog eens leugens in den haag ,
18 miljard bezuinigen en nog eens 5 er bij waar moet het geld vandaan komen, en nu wordt plots 17 miljard aan het imf geleend
garanties tot 98 miljard waar zijn ze mee bezig.
maar één ding staat als een paal boven water: politiek is bedrog op het hoogste niveau,en het gelag betaalt de burger: we worden uitgeknepen tot op het bot.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)