Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

H-woord k-woord

Goed, nog één keer het h-woord en dan is het wat mij betreft helemaal afgelopen met dit ellendige bewijs van taalarmoede. De onbekende bedenker moet zich maar gaan schamen in een hoekje van zijn koophuis. Jawel, ongetwijfeld heeft deze man of vrouw zich ook watertandend vastgebeten in de worst die Nederland vanaf 1893 liet bungelen boven haar inwoners.

Okee, heel veel Nederlanders zijn rijk geworden van die eigen muren, maar dat geldt uiteraard ook voor de Nederlandse staat. Die heeft de burgers lekker verwend en ondertussen de eigen schatkist gevuld. Niemand kan dat keihard bewijzen, maar het feit dat die belastingmaatregel zo lang is blijven bestaan zegt genoeg.

Want Nederland hoort niet voor niks tot de rijkste in de Europese klas. Hoe krijgt dat nietige landje dat voor elkaar, moeten de Europese dames en heren gedacht hebben. Ligt dat nu aan dat slimme drugsbeleid? Of hebben die Nederlanders nog meer handige foefjes bedacht? Plotseling kregen de mensen in Brussel het listige Nederlandse spelletje door. En vanaf dat moment begon Europa te zeuren als een klein kind. Geen uitzonderingen meer, iedereen is gelijk.

Als je maar lang genoeg jengelt, treitert en zeurt, krijg je vanzelf je zin. Dat weet ieder kind, en Europa dus ook. En zo kan het gebeuren dat we ons belastingspeeltje kwijtraken en onze koopkracht ook. De machtigste mensen van Europa zullen gniffelen om dat k-woord. Ze krijgen hun zin. Eindelijk komt dat kleine landje waar het hoort, tussen de arme Grieken, Spanjaarden, Portugezen en Italianen.

Schrijver: Rob Chevallier, 23 januari 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 4 stemmen 252Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)