Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Houdt hun liefde stand?

Wat doet haar leven er feitelijk toe? Het zou slechts gaan om wat de sprookjesfee ons te verbeelden laat. Met haar brede van nature smachtende zoengesmede lippen, haar smaragdgroene ogen die twinkelend oplichten, haar lenige glinsterende hemellichaam, haar harmonieus hoewel pikant verspringende uitstulpingen, haar gebruinde huid kleurend naar Braziliaanse stranden terwijl haar Siberisch koele distantie du moment afwisselt met opwindend mediterraan temperament.

In sommige kringen, vooral Italiaanse, wordt voor haar gewaarschuwd. Ten onrechte, wie goed kijkt ziet dat ze zelf schrikt van sidderingen die ze teweeg brengt. Waarna ze de ogen ontredderd terneerslaat. Niks te vrezen dus. Behalve misschien als ze lacht. Dan verlaten regenboogbelletjes neus en mond geurend naar overrijpe abrikoos met verfrissende Panamese limoenaroma.

Het verhaal gaat dat ze er een Lombardijn mee betoverde. Hij was dicht bij haar de weg kwijt geraakt. Op advies van de pastoor vertrok hij voor Maria devotie naar de Zwitserse Bachalpsee. De man verdween onverklaard ter plekke. Waar nu blauwe monnikskap opbloeit. Giftig, ook vanuit de Oeral verspreid. Geen toeval zeggen ze.
Ik heb daar grote vraagtekens bij. Curieus is overigens wel dat haar ogen sedertdien verblauwen. Het valt tegen aan alle natuurverschijnselen een mouw te passen.

‘Ze’ is Irina Shaykhlislamova, 'Shayk' voor eigen gemak afgekort. Geboren 1986 in de Zuidelijke Oeral, Yemanzhelisk. Haar vader, Tartaars koolmijnwerker overleed in 1999 aan pneumonia. Moeder pakte dapper door met dochters Tatiana en Irina.

Ze zag een poster hangen op de bushalte voor de opleiding schoonheidsspecialiste.
Tatiana wilde zoiets allang. Irina gefocust op marketingstudie deed het 'just for fun’. De ironie wilde dat juist Irina er bleef hangen omdat ze de aandacht trok van modellenscout Guia Jikidze. Die verleidde haar tot deelname aan de verkiezing Miss Tseljabinsk 2004. Die ze won. Terwijl Tatiana spoedig gelukkig getrouwd raakte werd Irina ontdekt!

In Parijs kreeg ze meteen volop werk. Voor o.a. Intimissimi, Perla, Armani, Lacoste. Haar grote doorbraak kwam bij Sports Illustrated in 2011 toen ze badpakken gezicht mocht geven. Op de cover onthuld op billboard bij David Letterman. Een historisch familiemoment waar ze David mee overrompelde. “Ik belde mamma die huilde. Zij belde Tatiana die ook huilde. Waarna Tatiana mij terugbelde zodat ik ook moest huilen”
Ja de Shaykhlislamovaatjes blijven close. Al dringen modellen slechts mondjesmaat tot de Oeral door. Via vreemde toeristen die ermee doorreizen. Deze contreien sluiten abominabel aan op wereldadvertenties.

Bij deze sprankelende godin staat de liefde uiteraard centraal. Zelfs de koelste kikker zal het verblijden dat zij die vond in de voetballer Cristiano Ronaldo, panter met twee kanten. Zijn roofdierkant zoekt solitair de ruimte voor genadeloze demarrages. Hij sluipt over de flanken om pijlsnel te scoren. Waarna hij briesend alle complimenten afwimpelt of hooguit met dedain gedoogt.

Daarnaast zijn vaderlijke ridderlijke kant. Een zijner zaaddruppies bezwangerde in San Diego een bedgenote. Hij contracteerde haar meteen als draagmoeder en nam de zorg over. Een aanbeveling vindt Irina.
Terecht. Vergelijk Boris Becker - een kannibaal uit de bezemkast! Pas DNA getest erkende hij dochter Anna. Zelfs coyotes verzorgen eigen kroost tot ze op eigen benen staan!

Een droomromance tussen twee vurige kanjers. Beiden bewaren geduldig meestentijds gedwongen afstand. Irina woont in New York. Het valt tegen voor de voetballer. Waar Ronaldo ook speelt, Irina hangt precair aan de kleedkamerwand. Bloot wordt uitvergroot. Zelfs als zij bloot ging voor een héél goed doel. Vandaar dat de verhouding nu onder spanning staat. Cristiano heeft al weken vrijwel niet gescoord. Komt Irina tijd tekort om hem te houden?


Voor mij schijnbaar magere Valentijn. Maar deze bescheiden mens is tevreden als dit illustere tweetal het aanhoudt.


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=pwJk-vuNg3E

Schrijver: Jos Zuijderwijk, 21 januari 2012


Geplaatst in de categorie: valentijn

4.8 met 4 stemmen 554Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)