Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De burgemeester en de stratenveger

Tot mijn verbijstering komt de burgemeester langs. Wat nu? Dat wordt stofzuigen. Dat wordt WC schoonmaken, want zo’n man moet natuurlijk schoon kunnen zitten. Dat wordt gebakjes in huis halen en een lekkere wijn, voor het geval het gezellig wordt. En bier, voor als hij zich volks wil opstellen.

De ramen moeten gewassen! Niet vergeten! En misschien moet ik de stoelen nog vlug even een sopje geven. De burgemeester komt langs, dat zie je niet elke week. Niet elk jaar en nu ik erover nadenk, niet elk leven.

Maar.

Ineens bedenk ik me iets. De stratenveger is ook nog nooit langs geweest. Ook die zie je niet eens in de maand, of eens in je leven langskomen. Zou ik voor hem ook gaan stofzuigen en de WC schoonmaken? Zou ik mezelf ook de peentjes zweten bij het uitzoeken van een superieure wijn bij een speciale speciaalzaak? Zou ik voor hem ook de stoelen soppen? Want zeg nu zelf. Eigenlijk hebben we meer aan een stratenveger. Die veegt immers niet alleen zijn eigen straatje, maar ook die van mij schoon.

Of is de burgemeester dan toch belangrijker? Een betere, hogere man en verdient die het daarom meer dan de stratenveger dat we zijn edele onderkant schone toiletten aanbieden?

Schrijver: Jan R. Lønsing, 26 januari 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 1 stemmen 189Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)